Bár van új stadion, a Vikings mégis költözik

Alig, hogy elkészült a kicsit több, mint 1 milliárd dollárból épült stadion a csapatnál bejelentették, hogy hosszú idő után átteszik székhelyüket.

A csapat háza táján ez a megújulás időszaka ez tisztán látszik. Új otthon és most új székhely is. Több, mint három évtized után a Vikings elköltözik a Winter Park-ból.

Az Eagan városi tanács egyhangúlag fogadta el, hogy Minnesota Vikings együttese átköltözzünk egy új főhadiszállásra. Az új hely 185 hektáron terül el, ez korábban a Northwest Airlines székhelyéül szolgált, mostantól viszont a Vikings-é lesz.

A váltás oka természetesen a modernizáció és persze a nagyobb hely. A mostani hely, ami Eden Prairie-ben van a csapat számára már elavulttá vált, nem is csoda, hiszen 35 éve székel ott a csapat.

Az új székhelyen nagyszabású építkezés kezdődik a hetekben. Idővel helyet kap itt 5 kültéri edzőpálya, egy lelátóval ellátott kisebb stadion, fedett, beltéri edzőpálya, konditermek és persze irodák is, minden ami kell. A költözés 2018 nyarára lesz időzítve.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com