A Panthers elküldte Benwikere-t és leigazolta Sanchez-t

A Panthers csapatánál a megoldások keresése a secondary-ben egy váratlan elküldést és újabb fiatalban való bizalmat eredményezett.

A Carolina elküldte a cornerback Bene Benwikere-t pénteken és leigazolta az újonc corner Zack Sanchez-t a gyakorló csapatból. Rivera azt mondta, Sanchez szeretne játszani a hétfő esti meccsen, a Tampa Bay Buccaneers ellen. A rookie James Bradberry, aki az első négy meccsen kezdő volt, várhatóan hiányozni fog sérülés miatt.

"Megvizsgáltuk a helyzetet és a körülményeket az elmúlt pár napban, ma reggel folytattuk a beszélgetést és így döntöttünk." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Van egy csoport fiatal srác, akiket szeretnénk, ha játszanának és a pályán lennének. Ez nem más, mint néhány évvel ezelőtt, amikor volt egy pár fiatal srác, akiket kint akartunk látni a pályán."

Majdnem két évvel ezelőtt, amikor a Panthers elvesztette a hatodik egymást követő meccsét is, kivettek két kezdő veteránt a secondary-ből és berakták Benwikere-t - aki akkor volt újonc - és az újonc safety Tre Boston-t a keretbe. Ezek a változtatások segítettek lendületet adni a védelemnek, a Carolina megnyerte az utolsó négy meccset és megszerezte az NFC South bajnoki címet.

Ebben az évben a Panthers 1-3-al kezdet a 15-1-es szezon után és 300 yardot engedtek Julio Jones-nak a 48-33-as, Falcons-tól elszenvedett vereség során."Részben néhány megtörtént dolog és néhány más dolog miatt is, de nézve az irányt, amerre menni akarunk, van egy csoport fiatal srácunk, akik játszanak és továbbra is játszaniuk kell." mondta Rivera, aki szerint a döntésben nem játszott szerepet egészségügyi probléma. "Nem fogok magyarázkodni. Hoztunk egy döntést és aszerint fogunk tovább haladni."

Benwikere, akit az ötödik körben választottak ki a San Jose State csapatából 2014-ben, kezdő volt mind a négy meccsen külső corner poszton ebben a szezonban. Kiesett a ritmusból egy boka sérülés miatt az előszezonban, ami miatt az utolsó három meccset is kihagyta 2015-ben és kihagyott hat meccset újoncként szintén boka sérülés miatt.

Amikor egészséges volt, Benwikere felváltva játszott a külső és a nickel corner poszton a Panthers csapatában. 27 meccsen lépett pályára, 14 alkalommal kezdett, két interception, 20 levédekezett passz, három fumble recovery, két kierőszakolt fumble és 109 tackle szerepelt a neve mellett.

Robert McClain, valamint Teddy Williams most a veterán a cornerback csoportban az NFL szezonok számát tekintve, most ő az a srác, aki a legtöbb snap-et játszotta a Panthers secondary-ben, annak ellenére, hogy tavaly decemberben csatlakozott a csapathoz. Rivera azt mondta, McClain továbbra is a nickel corner poszton fog játszani.

"Bármennyire is szeretnénk, hogy legyen egy Charles Tillman típusú srácunk, nincs. Emiatt úgy döntöttünk, hogy a fiatalabb srácok felé nyitunk." mondta Rivera. "Van három, akit ebben az évben draftoltunk. Egyikük (Bradberry) kiesett most, de aktiváljuk Zack-et és aktív lesz hétfőn is."

Csakúgy, mint 2014-ben, Rivera szerint a pénteki döntést is a jelent és a jövőt szem előtt tartva hozták meg. Nem sokan hittek a fiatalokban körülbelül két évvel ezelőtt sem, de a döntés bevált.

"Ez egy 16 meccses szezon és ez az ötödik meccs. Nem csináltunk volna semmit, ha nem éreznénk, hogy versenyképesek lehetünk. A győzelemre játszunk." mondta Rivera. "Ez a része a csapat átalakításának. Nehéz, de ez az egyike ezeknek a dolgoknak. Amíg nem a legjobb játékosok lesznek a pályán és nem hozzuk őket olyan helyzetbe, hogy sikeresek legyenek, tovább kell dolgoznunk ezen. Ez már csak így működik. Minden, amit teszünk, nem csak a máról szól. Meg kell tervezni a jövőt. Úgy érezzük, hogy van egy fiatal alakulatunk fiatal srácokból, akik sóvárogtak a lehetőség iránt. Csináltak néhány jó dolgot, szeretnénk tovább haladni ebbe az irányba." 

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: panthers.com