Hogyan lehet jobb a Panthers?

Gyorsabb kezdés: Hetek óta beszél a vezetőedző Ron Rivera arról, milyen fontos vezetés tudatában játszani a NFL-ben. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, az offense-nek már az elején szállítania kell a pontokat.

Az elmúlt három meccsen a Carolina-t 31-0-ra verték az első negyedben.

"Gyorsabban el kell kapnunk a ritmust." mondta Rivera. "Meg kell találni a módját, hogy ez sikerüljön."

A Panthers reméli, hogy az az offense, amit láttuk a második félidőben a múlt heti, Saints elleni vereség során, tudja tartani a formáját. Miután 24-10-es hátrányban voltak a szünetben, a Carolina négy touchdown drive-ot vezetve 38-38-ra kiegyenlített. És az irányító Cam Newton is úgy nézett ki, mint a tavalyi MVP, mindenfelé passzolt és megcsinálta azokat az atletikus játékokat, amiket csak ő tud.

"Emiatt igazán feltüzelt vagyok, hogy milyen lehet az offense." mondta Rivera. 

Egészségi állapot: A sérülések is jelentős hatást gyakoroltak a Panthers-re, kezdve a secondary-vel.

A második körös pick, James Bradberry a csapat legjobb corner-e volt, amíg lábujj sérülést nem szenvedett a Falcons elleni meccsen a 4. héten. Azóta nem játszott és a távollétét nehéz leküzdeni, különösen, hogy a másik kezdő, Robert McClain sem játszhatott térdhajlító sérülés miatt a New Orleans ellen.

A támadó oldalon Mike Remmers megtett minden tőle telhetőt, hogy jól helyettesítse Michael Oher-t a bal oldali tackle poszton. Oher kihagyta az utolsó három meccset egy agyrázkódás miatt, emiatt Remmers átkerült jobbról balra és Daryl Williams lépett a helyére. Oher visszatérése és Remmers eredeti posztján való játéka segíthet az offense-nek, különösen a passz elleni védekezésben.

Ealy-nek el kell kapnia a fonalat: A defensive end Kony Ealy egy rapszodikus játékosnak tűnik.

"Így van. Ez egy korrekt jellemzés." mondta a defensive koordinátor Sean McDermott mondta. "Időnként rapszodikusan játszik."

Tavaly Ealy öt sack-et szerzett és ezt öt egymást követő meccsen érte el. A Panthers biztos szeretne látni egy hasonló szériát a bye week után.

A harmadéves defensive end, akinek kiugró éve volt tavaly, egy sack-et szerzett 2016-ban, Charles Johnson pedig, aki a másik oldali kezdő, csak fél sack-et ért el hat meccs alatt.

Ha Ealy beindul, az a teljes defensive line játékára hatással lehet és levehet némi nyomást a Pro Bowler defensive tackle Kawann Short válláról, aki extra figyelmet kap az offense-ektől, miután 11 sack-et ért el egy évvel ezelőtt.

"Tudom, hogy (Kony) szeretne hatékonyabb lenni és én is szeretném látni, hogy hatékonyabb," mondta McDermott "de folytatni kell a munkát és gürcölni."

Szerezni egyet: A Panthers nem igazán tudja újrakezdeni a szezont a bye week során, de ez a mentális hozzáállás. És egy győzelem lehet az, ami megteremti azt a pozitív lendületet az NFC bajnoknak, ami hiányzik.

Az önbizalom kritikus összetevője a sikernek és nehéz megőrizni, ha becsúszik egy négy meccses vereségsorozat.

Egy győzelem a Cardinals ellen egy nagyszerű módja lenne annak, hogy visszatérjen a vagányság, ami hiányzik.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu