2016-os Buccaneers draft értékelő

Vernon Hargreaves: A cornerback egyaránt volt használható a pálya közepén slot cornerként és a pálya szélén is. Vele kapcsolatban egyetlen hiányosság merült fel. A kiváló irányító+ magas elkapó játékkapcsolatok (Carr-Cooper, Ryan-Jones) ellen fizikális hátrányban van, melyet az ellenfelek nem is szégyellnek kihasználni! Jól kezdett, a Seattle elleni mérkőzés pedig a zenitet jelentette. Majd a szezon végére kicsit elfogyott, mind később kiderült ennek egy has sérülés volt az egyik legfőbb oka. Vernon ennek ellenére fejlődőképes játékos, aki a secondaryben több évre jó hasznunkra lehet. Megadva magam a más oldalakon használt osztályozási klisének (tekintve nem jut jobb az eszembe) az ő osztályzata nálam: B+

Noah Spence: Noah pass rush képességei egészen jók. Robbanékonyságát nem igen lehet tanítani és ez sok tackle-nek okoz gondot. Ugyanakkor szinte egész évben megmaradt a játékos azon hátránya, miszerint az ellenfelek jól képzett futás blokkolóiról nehezen jön le. E hiányosság miatt még nem igazán képzelhető el, mint standard kezdő, de képességei miatt bízni lehet ezen hátrány javulásában. Értékelése B+

Roberto Aguayo: Teljes csőd! Felmentünk érte, odaadva egy plusz választási lehetőséget. Ő ezért cserébe bemutatta, hogy a liga egyik legrosszabb rúgója. Csak azért D+ nálam az értékelés, mert a draft pillanatában többen is nagy tehetségnek tartották.

Ryan Smith: Először cornerback-ből safety-vé képeztük át. Majd ezt követően leginkább csak speciális egységben használtuk. Értékelés D+.

Caleb Benenoch: A támadófal legértéktelenebb posztja, a jobb oldali guard pozíció is többször okozott neki megoldhatatlan feladatot. egy újabb Kadeem Edwards? Könnyen lehet! Csak azért nem elégtelen, mert a draft pillanatában azért ennél tényleg több nézett ki belőle. Talán más edzővel? Lehet! Így az értékelés D.

Devante Bond: A linebacker tehetséges ez nem vitás. ugyanakkor draftolásának pillanatában tudtuk, hogy sérülékeny. Ennek rendje és módja szerint szinte az egész szezont IR-en töltötte. Értékelése csakis a tehetsége kibontakoztatásának megelőlegezése mellett B-.

Dan Vitale: Elégtelen! Vita nélkül! Az okos ember más kárán tanul, az átlagos sajátján, a hülye sajátján sem. Licht ezek szerint a legutóbbi. Joey Iosefa után még egyszer eljátszotta ezt a fullbackért kukába dobott draftcetli trükköt. Érdemjegy: E.

Ha mindezeket összeadjuk kijön, hogy a legutóbbi draftunk egy C- volt. Ez mindennek mondható, csak jónak nem!
persze ezekben a draft értékelőkben az a jó, hogy évről-évre változhat a megítélés. Mert hát lehet jövőre már Hargreaves mellett is inkább levegőért fognak kapkodni a támadók, mint labdáért. Vagy az irányítók minden lefekvés előtt félve néznek majd az ágy alá, nincs-e ott Noah Spence! Esetleg Roberto Aguayo becsavarja, mint David Beckham. Csak addig nehogy masnit kössek a mellszőrömre!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: upi.com