Melyik posztokra válasszanak a Drafton: Chicago Bears

A Chicago Bears finoman szólva sem a franchise legszebb időszakát éli. Az utolsó három szezon mindegyikében csoportja utolsó helyén zárt. Két éve új vezetőedző érkezett John Fox személyében de eddig nem történt meg a várt áttörés. Az első szezonjában 6 győzelmet szerzett a csapata de tavaly a fejlődés helyett visszaesés következett és csak 3 alapszakasz mérkőzést tudtak megnyerni.

A kevésbé dicső 3-13-as mérleg miatt az előkelő harmadik helyet birtokolják az idei Drafton. A magas hely miatt szinte bárkit megszerezhetnek így egy olyan játékost kell majd kiválasztaniuk aki hosszútávon posztjának meghatározó játékosa lesz.

A legkérdésesebb posztot az irányítóposzt jelentette és nem azért mert nem volt hanem mert túl drága volt. Jay Cutler-nél talán sohasem volt tehetségesebb irányítója a Bears-nek de a sérülések, a gyengébb teljesítménye és a magas fizetése miatt elkerülhetetlenné vált a feláldozása.

Cutler helyére megszerezték a Tampa Bay Buccaneers korábbi tartalékirányítóját Mike Glennon-t akivel hároméves, 45 millió dolláros szerződést kötöttek. Tartaléknak leigazolták a korábbi elsőkörös Mark Sanchez-t így irányító csak a Draft késői köreiben érkezhet.

 

                                     A Chicago Bears 2017-es pickjei:

    1. kör 3. pick; 2. kör 4. pick (36); 3. kör 3. pick (67); 4. kör 4. pick (111);            4. kör 10. pick (117. Billstől trade); 5. kör 3. pick (147);7. kör 3. pick (221) 

Távozott Érkezett Hosszabbított

QB Jay Cutler

WR Alshon Jeffery

QB Matt Barkley

DE Ego Ferguson

QB Brian Hoyer

G/C Ted Larsen

T Matt McCants

TE Logan Paulsen

LB Josh Shirley

DE Cornelius Washington

QB Mike Glennon

QB Mark Sanchez

CB Prince Amukamara

WR Kendall Wright

TE Dion Sims

WR Markus Wheaton

T Tom Compton

CB Marcus Cooper

RB Benny Cunningham

S Quintin Demps

NT John Jenkins

TE Justin Perillo

CB Johnthan Banks

K Connor Barth

LB Christian Jones

C/G Eric Kush

S Chris Prosinski

WR Deonte Thompson

NT C.J. Wilson

 

Az irányítóposzt megoldása után az első körben biztosan védőt fognak választani. Az ilyen korai helyeken ki kell húzni az évfolyam legjobb játékosát és a Bears viszonylag szerencsés helyzetben van mert a legmagasabban rangsorolt fiatalok pont a legnagyobb hiányposztjaikon szerepelnek.

A csapat legnagyobb hiányposztjait a secondaryben és védőfalban kell keresni. A harmadik helyen cornerback, safety vagy defensive end érkezése várható. Myles Garrett ugyan már nem lesz elérhető de Solomon Thomas, Jonathan Allen, Marshon Lattimore és Jamal Adams közül választhat majd a vezetőség.

Chicagóban az első két körben a defense megerősítése lesz a cél. DE, CB és S kiválasztása a legvalószínűbb. A harmadik körben át kell térniük a csapat másik egységére, ezen belül is a támadófal megerősítésére. A fal bal oldala szorul erősítésre így bal guard és bal tackle egyaránt várható.

A harmadik napon Glennon célpontjain kell majd dolgozniuk. Dion Sims-t megszerezték a Miami Dolphinstól de ezzel még nem oldották meg a tight end sort így a negyedik körben tight endet húzhat a Bears.

Alshon Jeffery a Philadelphia Eagles csapatánál folytatja a pályafutását és a Kevin White, Cameron Meredith, Eddie Royal, Rueben Randle négyes mellé még szükség lesz wide receiverre akit a tight endhez hasonlóan a harmadik napon választhatnak majd ki.

Akik iránt érdekldőik a Bears:
Jonathan Allen, DL, Alabama
Dylan Donahue, DL, West Georgia
Evan Engram, TE, Ole Miss 
Reuben Foster, LB, Alabama
Myles Garrett, DE, Texas A&M
Malik Hooker, S, Ohio State
O.J. Howard, TE, Alabama 
Josh Jones, S, N.C. State
DeShone Kizer, QB, Notre Dame
Marshon Lattimore, CB, Ohio State
Patrick Mahomes, QB, Texas Tech

nfl.com,upi.com Fotó: news.medill.northwestern.edu