Milyen posztra válasszanak a Drafton: New York Jets

A Jets két évvel ezelőtt kinevezte Todd Bowles-t vezetőedzőnek és az újonc HC igen jól kezdte a pályafutását. Az első szezonjában 10-6-os mérleggel csoportja második helyén zárt de lecsúsztak a rájátszásról.

A tavalyi szezonnak így nagy reményekkel vágtak neki de hatalmasat kellett csalódniuk. Az egész offseasonjuk ráment a Ryan Fitzpatrick sagara akivel végül sikerült hosszabbítaniuk de az üzletre mindkét fél ráfaragott. Az irányító kihagyta a felkészülési időszakot és meg sem tudta közelíteni a korábbi teljesítményét. Viszont pozitívum a számára, hogy legalább jól megszedte magát.

A passzjáték tekintetében a liga legrosszabbjai közé tartoztak viszont a földön közepesnél jobban teljesített az egység. A defense azonban nem volt rossz az engedett yardokat tekintve, passz ellen közepesen, futójáték ellen jól szerepeltek. A legnagyobb probléma azonban a pontokkal volt. A támadóegység mérkőzésenként átlagosan a harmadik legkevesebb pontot szerezte míg a defense átlagosan az ötödik legtöbb pontot engedte.

A Jets idei Draft pickjei:

1. kör 6. hely; 2. kör 7. hely(39); 3. kör 6. hely(70); 3. kör 43. hely(107, kompenzációs pick); 5. kör 6. hely(150); 6. kör 7. hely(191); 7. kör 6. hely(224)

Távozott Érkezett Hosszabbított

K Nick Folk

T Breno Giacomini

C Nick Mangold

WR Brandon Marshall

CB Darrelle Revis

RB Khiry Robinson

QB Geno Smith

T Kelvin Beachum

K Chandler Catanzaro

CB Morris Claiborne

C/G Jonotthan Harrison

QB Josh McCown

WR Quinton Patton

DT Mike Pennel

LT Ben Ijalana

OLB Corey Lemonier

OLB Josh Martin

LS Tanner Purdum

 

A tavalyi szezon kitűnően rávilágított, hogy mekkora problémák vannak a Jets irányítóállományával. Fitzpatrick megbukott és távozott, a korábbi második körös Geno Smith pedig a városi rivális Giants-nél folytatja a pályafutását.

Jelenleg a frissen szerződtetett Josh McCown, a tavalyi szezont kezdőként befejező Bryce Petty és a tavalyi második körös pick, de eddig be nem vetett Christian Hackenberg szerepel a Jets rosterén. A hatodik hely ideális lenne egy irányító kiválasztására mert előttük csak a 49ers húzhat QB-t.

Ha nem irányító mellett döntenek az első körben akkor a támadófalat kell megerősíteniük. A támadófalban elég nagy a jövés-menés, a guard James Carpenter az egyetlen aki a 2015-ös szezoneleji kezdők közül még a csapatot erősíti.

A bal tackle Ryan Clady, a jobb tackle Breno Giacomini és a center Nick Mangold lapátra került. A piacról szerzett Kelvin Beachum és a csapatnál maradó Ben Ijalana számít jelenleg kezdőnek tackle poszton de mindketten igen gyenge szezont futottak tavaly. Wesley Johnson center pedig restricted free agent volt így távozhat a szezon után. Támadófalemberből több pick is várható az idén. Ha valóban rámennek az offense falra akkor logikus lépés extra pickeket gyűjtve hátrébb mozdulni a hatodik helyről.

Ha maradnak a hatodik helyen akkor rámehetnek a defensive backekre mert ezen a poszton sem állnak túlságosan fényesen. Elküldték a franchise történetének egyik legjobb cornerbackjét Darrelle Revis-t bár az igaz, hogy ez a jelző inkább a múltnak, nem pedig a visszatérése után mutatott játéknak szólt.

A piacról begyűjtötték a conerback Morris Claiborne-t de Marcus Williams-el együtt csak egyéves szerződésük van. A free safety Marcus Gilchrist a magas fizetése és a tavalyi sérülése miatt még nem biztos, hogy Jets játékosként kezdi meg az idei szezont. A három évvel ezelőtti elsőkörös pick Calvin Pryor eddig csalódást okozott és a slot corner Buster Skrine pedig több agyrázkódáson is átesett.

Ha megtartják a hatodik helyet akkor választhatnak a Marshon Lattimore. Marlon Humphrey, Chidobe Awuzie cornerback hármasból vagy a safety Jamal Adams, Malik Hooker párosból. Ezek miatt az első körüket szinte lehetetlen megtippelni. Irányító, offensive tackle, cornerback és safety kiválasztása sem okozna meglepetést.

A tight end soruk sem a legjobb és ha az első körnél maradunk akkor kiválaszthatják az utolsó 10 szezon legjobb tight end prospectjének tartott O.J. Howard-ot is. Emellett még a pass rushon és az elkapósoron is erősíteniük kell. A Jets vezetői nincsenek irigylésre méltó helyzetben.

Akikkel kapcsolatba léptek:

Gareon Conley, CB, Ohio State
Julie'n Davenport, OT, Bucknell
Reuben Foster, LB, Alabama
Chris Godwin, WR, Penn State
Charles Harris, DE, Missouri
Bucky Hodges, TE, Virginia Tech
Malik Hooker, S, Ohio State
Kevin King, CB, Washington
DeShone Kizer, QB, Notre Dame
Trevor Knight, QB, Texas A&M
Marshon Lattimore, CB, Ohio State
Patrick Mahomes, QB, Texas Tech
Obi Melifonwu, DB, UConn
David Njoku, TE, Miami
Donnel Pumphrey, RB, San Diego State
Jalen Robinette, WR, Air Force
Damore'ea Stringfellow, WR, Ole Miss
Mitchell Trubisky, QB, North Carolina
Deshaun Watson, QB, Clemson
Davis Webb, QB, Cal

nfl.com, upi.com, Fotó: newyorkjets.com, newsrep.net