Egy ember meghalt, több ember megsérült a Chiefs Super Bowl felvonulásának végén történt lövöldözésben

A Kansas City Chiefs Super Bowl-győzelmét ünneplő felvonulás végén történt lövöldözésben egy ember meghalt és több ember megsérült, köztük néhány gyermek.

Stacey Graves, Kansas City rendőrfőnöke szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 22 ember esett lőtt sebesülések áldozatául, köztük egy ember meghalt. Az elhunyt áldozat Lisa Lopez kansas city-i lemezlovas volt - erősítette meg az Associated Press. Graves hozzátette, hogy a lövöldözés ügyében továbbra is folyik a nyomozás, és a rendőrség lőfegyvereket talált a helyszínen. Graves szerint három embert őrizetbe vettek és nyomoznak utánuk.

Ross Grundyson, a kansasi tűzoltóság vezetője elmondta, hogy a lövések áldozatai közül nyolcat azonnal életveszélyesnek, hetet súlyos, hatot pedig könnyű sérülésnek minősítettek.

Lisa Augustine, a Children's Mercy Kansas City szóvivője megerősítette az NFL Mediának, hogy a kórházban 12 beteget kezelnek a gyűlésről, köztük 11 gyermeket. A 12-ből kilencet lőtt sérülésekkel kezelnek.

A Chiefs szerdán kiadott közleményében megerősítette, hogy minden játékos, edző és alkalmazott biztonságban van.

Az egyik tettest a szurkolók kapták el:

"Őszintén elszomorít bennünket az az értelmetlen erőszakos cselekmény, amely a mai felvonulás végén történt a Union Station előtt" - közölte a rendőrfőnök. "Szoros kapcsolatban állunk a polgármesteri hivatallal, valamint a Kansas City-i rendőrséggel. Jelenleg megerősítettük, hogy minden játékosunk, edzőnk, munkatársunk és családtagjaik biztonságban vannak. Köszönetet mondunk a helyi rendfenntartó erőknek és az elsősegélynyújtóknak, akik a helyszínen voltak, hogy segítsenek."

Fotó: people.com