JJ McCarthy a jövő irányítója a Vikings számára

Péntek hajnalban lezajlott a 2024-es NFL Draft első köre, ahol az előzetes várakozással ellentétben a Vikings nem cserélt fel, legalábbis a top helyekre nem, de így is elérte azt amit akart.

Ahogy az várható volt a Bears elvitte Caleb Williams-t, a Commanders pedig Jayden Daniels-t az első két helyen. Innen kezdett izgalmassá válni minden VIkings rajongónak a történet. Kiderült, hogy a Patriots nem akar cserélni, mindenképp húzni fognak az összesített harmadik helyen.

AHogy az várható volt, a North Carolina irányítóját, Drake Maye-t válaszották ki. A csapat korábbi vezetőedzője, Bill Belichick szerint volt csapata nem jól döntött Maye kiválasztásával.

De haladjunk is tovább. Jött a Cardinals, a Chargers, a Giants és a Titans, akik mind tartózkodtak a cserétől és elkapókat és falembereket választottak ki.

A nyolcadik helyen a Falcons választhatott és meglépte az este legfurcsább lépését, Michael Penix Jr mellett tették le a voksukat ezzel mindenkit megleptek. Főleg az ex-Vikings irányító Kirk Cousins-t, aki a hír hallatára nemtetszését fejezte ki a vezetők döntésével kapcsolatban. Nem értékelte túlságosan, hogy vetélytársat hoztak a nyakára, ahelyett hogy a keretet erősítették volna.

A Bears kilencedik helyen elkapót húzott, majd jött a Jets. Illetve csak jött volna, mert a Vikings egy helyet előremozogva cserélt a New-jersey-i csapattal. Mi odaadtuk a 2024-es 11., a 129. és a 157. választási jogunkat és cserébe megkaptuk az összesített 10. és 203. választási jogot.

A csere után nem is pörgött sokáig már az óra a Vikings meghozta a döntését. 

Az előzetes várakozásnak megfelelően a Vikings a 2024-es NFL Draft összesített 10. helyén, a Michigan irányítóját, JJ McCarthy-t választotta ki.

A csapat GM-je Kwesi Adofo-Mensah bevállalós volt és nem cserélt fel a top helyekre és így is el tudta hozni azt az irányítót, akit már a kezdetek óta akartak.

Minnesota-ban most mindenki nagyon boldog, mert megint van remény, hogy a csapat elindulhat a jó irányba. Az tény, hogy McCarthy a lehető legjobb helyre került, hiszen a célpontok készen vannak, a támadófal nem annyira vészes (és még erősíthetünk is), van egy jó futónk. A támadóegység már csak egy jó irányítóért kiáltott, aki most megérkezett.

Azt nem tudjuk, hogy már az első meccstől McCarthy fog-e kezdeni vagy a szezonnak az NFL-ben tapasztaltabb Sam Darnold-al vágunk neki, de ezt majd úgyis látjuk. Sokan egyébként azt mondják, hogy Darnold-al fogunk kezdeni és meglátjuk az 5-6 héten hogy fog állni a csapat és aszerint lesz majd folytatás vele vagy akár JJ-vel.

Ez talán a legjobb járható út, de a felkészülési időszak majd választ ad a kérdésekre.

McCarthy nagyon boldog volt, hogy végül a Minnesota választotta ki őt, elmondta, hogy csak erre a hívásra várt és várt volna akár a harmadik napig is ha kell, de mindenképp Vikings játékos szeretett volna lenni.

Nagy az önbizalom és most mindenki happy, végre talán van jövője a csapatnak.

Forrás:

Minnesota Vikings Magyarország

hungarianvikings.com

Fotó: the33rdteam.com