Smith elfogadta a felkínált szerződést

A tegnapi napon Alex Smith elfogadta a San Francisco 49ers által felkínált szerződést. Smith hároméves, 33 millió dolláros szerződést kötött régi csapatával. A 27 éves irányító a hétvégén találkozott a Miami Dolphins csapatával is. A látogatásra azért került sor mert a csapat elkezdett érdeklődni Peyton Manning iránt.

A 2005-ös draft 1/1-es választottjával tavaly, a lockout végeztével kötöttek egy 4.9 millió dollár értékű új szerződést. A tavalyi szerződés hosszabbítás azonban csak egy évre szólt. Harbaugh irányítása mellett Smith játéka hihetetlenül feljavult.

Smith legjobb NFL alapszakaszát fejezte be. 3.150 yardot, 17 touchdownt és csak 5 interceptiont passzolt. Csapata 13-3-as mérleggel zárt és az NFC 2. helyén végzett. A 49ers legyőzte a New Orleans Saintst a főcsoport elődöntőben és a főcsoport döntőn a New York Giantsel szemben is csak a hosszabbításban maradtak alul. Smithnek is nagy szerepe volt benne, hogy csapata csak 10 labdavesztéssel fejezte be a szezont, amivel egalizálták a New England 2010-es rekordját ami 1941 óta a legalacsonyabb mutató volt.

(nfl.com)