Kinek kell Mike Wallace?

A válasz pedig, hogy csak a Steelersnek. A Steelers egy elsőkörös tendert kínált neki. Ez annyit jelent, hogy amennyiben jelentkezik egy másik csapat és az többet kínál Wallacenak (amit a Steelers nem akar megadni), akkor egy elsőkörös draft pickért elvihető. De ilyen csapat nem akadt.

Tavaly fejezte a harmadik profi szezonját a wide receiver. Eddig egyik évében sem okozott csalódást a teljesítményével. A tavalyi alapszakaszban 1.193 elkapott yardig és 8 touchdownig jutott. Beválasztották a Pro Bowl keretbe is. A mutatott teljesítmény miatt sokan biztosra vették az eligazolását.

Elsősorban a New England Patriots csapatának említése volt reális Wallace-al kapcsolatban, hiszen nekik két elsőkörös Draft választásuk van és érdeklődtek is az elkapó iránt. Egy másik és érdekesebb lehetőség a Cleveland Browns lett volna, akinek szintén két elsőkörös Draft választása van, de biztosan nem kínáltak volna neki 100 milliós szerződést. De miért nincs érdeklődő ?

Túl korán van!

A csapatoknak április 20-ig van idejük szabadügynököket igazolni.

Túl sokat kér!

Wallace egy Larry Fitzgerald volumenű szerződésre vágyik, ami nagyságrendileg 100 millió dollár körül van. Ezt az összeget kevés csapat meri bevállalni, akár hosszú távra is. Sőt a fizetésén kívül egy első körös Draft választás is elúszna.

Nem sokoldalú!

Wallace játéka nem illik bele csapat támadó sémájába. Nem alkalmazható elkapóként a pálya közepén és nem lehet bevetni a speciális egységben mint DeSean Jackson-t. A Steelersnél Antonio Brown a variálható pozíciójú elkapó.

A leglogikusabb az ha nem kell?!

Ez egy érdekes mondat, de lehet a legtalálóbb is egyben. A San Francisco 49ers és a New England Patriots volt a két legnagyobb érdeklődő, de mindkét csapat több, különböző erősségekkel rendelkező elkapót szerződtetett. Ezek a játékosok pedig nem kaptak hosszú távú szerződést. A két csapat mellet ott volt a Chicago Bears, de tradelték for Brandon Marshall-t. A Jacksonville Jaguars túl sok az elsőkörös Draft pick. A Cincinnati Bengalsnak van ugyan két elsőkörös választási joga, de talán nem tudták elképzelni A.J. Greent és Wallacet egyszerre a pályán. Vagy a fizetési sapka nem tudta elképzelni Wallace-t Cincinnatiben.

Mindezek után biztosra vehető, hogy Mike Wallace minimum egy évig a Pittsburgh Steelers játékosa lesz.

(nfl.com)