Az ütközések okozták a futballsztár halálát?!

Junior Seau múlt hét szerdán önkezével vetett véget az életének. Az elhunyt NFL-sztár családja minden bizonnyal felajánlja Seau agyát az Agysérülést Kutató Intézetnek, amely agykárosodás jeleit keresi.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a San Diego Chargers és az NFL egyik legjobb védőjátékosa, Junior Seau múlt héten öngyilkosságot követett el. A kitűnő linebacker korábban felajánlotta, hogy halála után orvosi kutatásokat végezhetnek az agyán. A felajánlás ellenére a dolgok nem mennek ilyen könnyen, ugyanis a Seau-család szamoai származása miatt először a vének tanácsával kell egyeztetniük erről.

Amennyiben a tanács engedélyezi a felajánlást, akkor a legendás játékos agyát megkapja az Agysérülést Kutató Intézet, amely az agyrázkódások utáni sérüléseket vizsgálja. Érdekesség, hogy az intézet már felvette Seau családjával a kapcsolatot, de Garrett Webster az intézet ügyintézője elmondta, hogy a család egyelőre nem válaszolt a felkérésre.

Az Agysérülést Kutató Intézet mellett a Boston Egyetem is felajánlotta segítségét. A massachusettsi intézet a traumás agysérüléseket vizsgálja. A bostoni kutatóintézet korábban John Grimsley (1984-1993 között játszott az NFL-ben) és Dave Duerson (1983-1993) agyát is megvizsgálták. Érdekesség, hogy mindkét játékos mellkason lőtte magát, pont mint Junior Seau.

Mint később kiderült Grimsley és Duerson agya is súlyos károkat szenvedett az ütközések miatt és minden bizonnyal, emiatt döntöttek az öngyilkosság mellett. Az NFL több millió dollárral támogatja a hasonló kutatásokat.

(sport365.hu)