Sztrájkal fenyegetőzik Darrelle Revis

Sztrájkkal fenyegetőzik a New York Jets cornerbackje Darrelle Revis. Nem ez lenne Revis első holdoutja hiszen két évvel ezelőtt is szabotálta az edzőtábort. A védő most lépett négyéves szerződésének harmadik évébe és a sztrájk indoka szokás szerint egy új szerződés.

Revis két éve írta alá négyéves 32.5 millió dolláros szerződését, ami szerint a következő két évben már csak 13.5 millió dollárt keresne. Az összeg nagy részét már megkapta az első két évben. A szerződés aláírásakor közölte, hogy egy hasonló kaliberű játékos nem éri be évi 6.75 millióval.

A jelenleg 26 éves játékos a liga egyik legjobb cornerbackje és szerintem érthetetlen a mostani kijelentése. A szerződés struktúráját pontosan ismerte mikor aláírta. Az első két évben, amikor évi 9.5 millió keresett, nem is reklamált. Most viszont holdout-al fenyegetőzik. Bár nyilatkozata szerint még nem döntötte el, hogy megjelenek-e az edzőtábor első napján. Mindent figyelembe véve kijelenthetjük, hogy az előző szerződését is csak azért írta alá, mert tetszett neki az első két év, de valószínűleg már akkor is tudta, hogy a régi jól bevált receptet fogja alkalmazni.

Revis-t a 2007-es Draft első körének 14. helyén választotta ki a Jets. A profi ligában töltött 5 éve alatt 4-szer választották a Pro Bowl és 3-szor az All-Pro keretbe. 2009-ben az elnyerte az AFC Év Védőjátékosa Díjat. 77 mérkőzésen lépett pályára és minden egyes alkalommal a kezdő csapat tagja volt. 283 tacklet, 1 sack-et, 2 kierőszakolt fumblet és 18 interceptiont szerzett.

(profootballtalk.com)