Matt Prater-el négyéves szerződést kötött a Broncos

A Denver Broncos alelnöke és korábbi irányító legendája John Elway a tegnapi napon a saját Twitter oldalán jelentette be, hogy négyéves szerződést kötött Matt Prater-el. A franchise taggel ellátott kicker megkapta a mindenki által áhított hosszútávú szerződést. Az új szerződés szerint 13 millió dollárt fog keresni a következő négy évben. A szerződés tartalmaz egy 3 millió dolláros aláírási bónuszt is.

Prater szerződése márciusban lejárt és a Broncos franchise taget adott a kickernek. A tag értelmében 2.654 millió dollárt keresett volna a következő szezonban. A 27 éves játékos a 2006-os Drafton indult, de egyetlen csapat sem választotta ki. Próbálkozott a Detroit Lions és a Miami Dolphins csapatainál is, de egyetlen alapszakasz mérkőzésen sem lépett pályára. 2007-ben csatlakozott az Atlanta Falconshoz, de innen is elküldték. Még ebben az évben a Broncos játékosa lett és a mai napig Denverben játszik.

112 mezőnygól kísérletéből 90 értékesített ami 80.1%-os pontosságot jelent. Az 50 yardos, vagy annál hosszabb kísérleteket 75%-al értekesítette. A tavalyi szezonban 25 kísérletéből 19-et értékesített, amiből négyet a hosszabbításokban szerzett amivel négy győzelemhez segítette a Broncost.

Prater szerződtetésével már csak Drew Brees (New Orleans Saints), Ray Rice (Baltimore Ravens), Matt Forte (Chicago Bears), Dwayne Bowe (Kansas City Chiefs), Cliff Avril (Detroit Lions), Dashon Goldson (San Francisco 49ers) és Josh Scobee (Jacksonville Jaguars) azok, akik nem kaptak új szerződést vagy nem írták alá a franchise taget.

(nfl.com)