Nincs változás Mike Wallace ügyében

A hírek szerint továbbra is mélyponton van a Pittsburgh Steelers és Mike Wallace közötti tárgyalássorozat. A jelenlegi helyzet szerint abban sem lehetünk biztosak, hogy egyáltalán pályára fog lépni jövőre az elkapó. Július 16-án lejár a határidő ami a franchise tages játékosokra vonatkozik. A következő fontos mérföldkő a 10. játékhét utáni kedd lehet. Eddig engedi a szabály, hogy többéves kontraktust dolgozzanak ki Wallace-al.

Egyes hírek szerint most már elfogadná a tendert, de ennek a júniusi események ellentmondanak. A felkínált elsőkörös tender 2.742 millió dolláros fizetésről indult. De mivel ezt június 15.-ig nem írta alá Wallace ezért a Steelers-nek joga van csökkenteni a felkínált összegen. Több mint 2 millióval is csökkenthet a csapat aminek értelmében egy 577.500 dolláros szerződést is kaphat az elkapó.

Természetesen a legegyszerűbb megoldás egy hosszútávú szerződés kidolgozása lenne, de ez nem olyan egyszerű. Nagyon magas fizetési sapkával dolgozott a Steelers. Az nfl.com értesülései szerint fabruár 6.-án 22.5 millió dollárral volt a fizetési sapka felett. Ezért átdolgozták/felülvizsgálták Ike Taylor, LaMarr Woodley, Lawrence Timmons, Bryant McFadden, Arnaz Battle, Ben Roethlisberger és James Harrison szerződését is. A magas fizetés jelenleg nem fér bele a Steelers büdzséjébe így el kellene fogadni a tendert.

(nfl.com)