Minnesota Vikings edzőtábor jelentés - Az első nap

A mai napon megkezdődött a felkészülés a 2012-es NFL szezonra. A csapat biztatóan mozgott az első napon. Tegnap indult a felkészülés érdemi rész a csapat számára. Mint minden nap ma is 2 edzésen vettek részt a játékosok, egyszer délelőtt és egyszer délután. A reggeli átmozgató edzés körülbelül egy órásra sikerült, a délután 3 órakor kezdődő viszont fél hatkor ért véget. Mindkét edzés után az edzők és a játékosok is a sajtó rendelkezésére álltak. Leslie Frazier külön tartott egy sajtótájékoztatót a reggeli gyakorlatok után. Sok mindent meg kéne említenünk az első napról és órákig is írhatnám ezt a szöveget, de most néhány pontban összeszedem a ma történt legfontosabb eseményeket …

Peterson az aktív/PUP, Burton és Shuler pedig a NFI listán

Frazier még tegnap bejelentette, hogy Adrian Peterson az aktív/PUP listán fog szerepelni, ez azt jelenti, hogy nem fog részt venni az átmozgató és a rendes edzéseken, ehelyett külön, neki kitalált gyakorlatokat fog végezni. Természetesen a listáról bármikor levehető, de ez az ő egészségi javulását szolgálja egyenlőre. A másik két játékos Stephen Burton (WR) lábujj valamint Mickey Shuler (TE) sarok sérülés miatt az aktív/NFI listán szerepel. Egyikük sérülése sem tekinthető súlyosnak Frazier szerint.

Szilárd offense az első edzésen

Az offense számára a ma nap eleje még kicsit döcögősen indult, de a délutáni edzésen felértek a csúcsra és nagy előrelépést mutattak. Egészen más alapokra helyezte a munkát az egész offense a Training Camp első napján. John Carlson, Percy Harvin és Jerome Simpson nagyon szép elkapásokat mutattak be, az offensive line edzője Jeff Davidson elégedett volt a fal mai munkájával, mind az egyéni mind a csoportos gyakorlatok során. Az irányító Christian Ponder elmondta, hogy a mai edzés sokkal jobb volt mint az OTA edzések bármelyike. Sokkal jobban mentek a gyakorlatok, mint bármikor. “Egyenlőre az offense javuló félben van és igyekszünk a maximumon teljesíteni.” – mondta Ponder.

Griffen a linebacker posztra összpontosít

A holtidény egyes szakaszaiban elhangzottak olyan kijelentések, hogy Everson Griffen LB posztra fog átállni, többek közt mi is beszámoltunk róla egy korábbi írásunkban. A viták és a találgatások lezárultak, megtörtént a váltás. Everson Griffen ma már LB poszton edzett. “Ő egy kiváló sportoló, remekül játszott a special team-ben tavaly, de most LB-ként bizonyíthat, hogy mennyire rátermett.” – mondta el Frazier. “Jó képességei vannak és jó felépítésű ember. Megpróbáljuk megtalálni azt a megoldást, hogy többet láthassuk őt a pályán. Rendkívül motivált játékos és ez az amire a csapatnak és nekünk szükségünk van”

Verseny a jobb oldali guard posztért

Az edzőtáborban ezen a poszton Brandon Fursco volt az aki ma kezdett, de nagy a versengés. Ennek megfelelően jól is teljesített és ha ez a tendencia folytatódik akkor megszilárdulhat, az a még igen kérdéses poszt. Frazier azonban hozzátette, hogy Brandon Fusco-n kívül még Chris DeGeare és Geoff Schwartz is versenyben vannak, a helye még nem garantált.

Nagy a verseny a speciális csapategységben is

A special team koordinátora Mike Preifer elmondta, hogy elégedett a játékosállományával és azzal, hogy milyen erőt képviselnek. Azt mondta, hogy ez az a csapat, hol megfelelő embereket tud találni a sikeres egység összeállításához. Azonban nagy a harc a visszahordó szerepéért. A pénteki napon Kluwe a következő játékosoknak rugdosta felváltva a labdákat: CB Bobby Felder, DB Reggie Jones, CB Josh Robinson, CB Marcus Sherels, WR Kerry Taylor, CB Nick Taylor , WR Bryan Walters és WR Jarius Wright.

Robinson gyors

Josh Robinson úgy néz ki megérte a pénzét. Ezt persze nem csak azért mondjuk, mert olcsón kaptuk egy jó játékost, hanem mert a leggyorsabb játékosok egyik lehet a ligában. A pénteki napon punt visszahordásukat gyakoroltak és bár elsőre hagyta lepattanni a labdát, ám mégis sikeres visszahordást könyvelhetett el. Elmondták neki, hogy nem igazán szerencsés, ha hagyjuk lepattanni a labdát mert könnyen hozzánk érhet és akkor a puntoló gárda könnyen rárepülhet. A Scouting Combine-n ő volt a leggyorsabb játékos és úgy néz ki, hogy jól járt vele a csapat.

Az első napról ennyit, mindenki edzésbe lendült, több kezdő játékos azonnal kitűnt tehetségével és akaraterejével, de erről szól az edzőtábor. Itt van lehetőségük bebizonyítani, hogy szükség van rájuk.

Az első napról készült képeket ide kattintva érhetitek el a Vikings oldalán.

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary