Jelentés a Vikings tegnapi edzéséről

Tovább készül a Vikings az idénynyitó Jaguars elleni találkozóra. Vasárnap kerül sor az első megmérettetésre a Vikings csapatánál. Egy verhető ellenfél, a Jacksonville Jaguars ellen kezdi meg a menetelést a Minnesota-i csapat. Jerome Simpson aki a holtidényben igazolt a Vikings csapatához három meccses eltiltással kezdi meg Minnesota-i karrierjét. Az edzéseken ugyan részt vehet, de a pályára nem léphet.

“Számolom vissza a napokat.” – mondta az elkapó Jerome Simpson.

Brandon Fusco fog jobb oldali guard-ként kezdeni a megújult támadófalban. Fusco szerint kihívás lesz, de minden erejével és tudásával összpontosítani fog a pályán és az edzéseken egyaránt.

A Forbes magazin szerint a Minnesota Vikings csapata 975.000.000$-os összértékkel az NFL ranglistáján a 22. helyet foglalja el. Ez az összeg  22%-al is megemelkedett a tavalyi értékhez képest, hiszen az új stadion jócskán dob az értéken. A legtöbbet érő csapat az NFL-ben az a Dallas Cowboys, a maga 2.100.000.000$-os összértékével.

Chris Kluwe továbbra sincs megelégedve a csere bírókkal. Ennek újfent hangot is adott a punter. Szerint a Houston Texans ellen játszott utolsó előszezon mérkőzésen a bírók az esetek többségében nem voltak tisztában a pályán történtekkel. Megemlített egy példát is, mikor McLeod Behtel-Thompson sisakra kapott fejelést az egyik védőtől és a bírok rosszul ítéltek. Nem mellesleg több alkalommal 10 percekre megszakították a játékot és fel alá rohangáltak a pályán a tanácstalanság miatt. A szabálytalanság ismertetésénél a bíró háromszor futott neki a szabálytalanság bemondásának, de állandóan korrigálta magát. Az edzők mindkét részről csak röhögtek a pálya szélén és a fejüket csóválták.

Kluwe továbbra is sürgeti az NFL és a Játékvezetők szakszervezete közötti megállapodást.

Erin Henderson szerint szórakoztató volt látni a bírókat a pályán.

Az ifjú erő, a safety Harrison Smith izgatott első hivatalos NFL mérkőzése miatt és azt mondta, hogy 100%-ban készen áll, hogy segítse a csapatot.

Egyre valószínűbb, hogy Adrian Peterson nem fog játszani a Jaguars ellen. Leslie Frazier ragaszkodik ahhoz az állásponthoz, hogy vasárnap reggel fogják eldönteni pályára lép-e a sztár futó vagy sem. Peterson-t az edzéseken továbbra is csak derék felett lehet leütközni, de földre vinni nem lehet.

“Ami vasárnap fog megtörténni a pályán, azt nem tudjuk szimulálni itt az edzéseken, csak azt tudjuk vele gyakoroltatni mire számíthat. Azonban semmi sérülésnek nem akarjuk kitenni, így még mindig kérdéses a szerepeltetése. Vasárnap reggel fogunk határozni az ügyben.” – mondta el Leslie Frazier a Vikings vezetőedzője.

Az orvosi csapatnak mindenféleképpen ésszerű indokkal kell előállnia, nem lehet az, hogy egy félig egészséges játékost csak azért kitegyenek nagyobb sérülésnek, mert játszani akarják.

A Jaguars elleni találkozó vasárnap magyar idő szerint 19 órakor kezdődik.

bejegyzesvikingsbanner.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com