Mérkőzés összefoglaló: Vikings 17-36 Buccaneers

Az összefoglalókat kezdjük a győztes Buccaneers szeszögéből.

Sikeresen rácáfoltunk azokra akik könnyed Viking győzelmet vártak tegnap éjszaka. Volt ezen a mérkőzésen minden amire csak Bucs szurkoló áhítozhat. Úgy néz ki a defensive line munkáját is átértékelték, mindjárt szereztünk is 3 sack-et a mérkőzésen, ráadásul még Te'o-Nesheim is feliratkozott azok közé, akik hozzájárultak ehhez.

Az igazán egyedülálló teljesítményt azonban ismét az újonc Doug Martin nyújtotta, 214 yarddal járult hozzá a támadók munkájához és 2 touchdownt is szerzett!Egy csütörtök esti mérkőzés sohasem könnyű feladat egy csapatnak, az utazás, a rövid felkészülési idő. Mégis mindent megtett a Buccaneers és 3-4-re javította idei mérlegét. Mi lettünk ezzel a hatodik csapat, akik három éven belül győzni tudtak idegenben csütörtök esti mérkőzésen! A támadók nem csüggedtek, tovább folytatták a munkát és teljesítményt amit az előző három héten láttunk tőlük. 416 yardot teljesített az offense a mérkőzésen, és ez lett zsinórban a 3. hét ahol 400 yard felett teljesít a csapat. 102 pontot kapirgáltunk össze az utolsó három hétben!!!

A Bucs mindjárt a meccs elején repülőrajtot vett és hat támadásból szerzett 2 touchdownt és 2 mezőnygólt. 20-7-es vezetésre szert téve ezzel, már az első félidőben! A napot Doug Martin nyitotta meg mindjárt egy 41 yardos futással, aztán vissza sem nézett. A támadást pedig Connor Barth váltotta pontokra, egy sikeres mezőnygóllal. Majd Freeman találta meg Eric Lorig-ot egy 1 yardos touchdownt érő passzal. És Mike Williams is megmutatkozott egy 3 yardos szintén touchdownt érő passz erejéig. Mindkét esetben egy forced fumble segítette a kalózokat a pontokhoz, az elsőt Michael Benett, a másodikat pedig Ronde Barber mutatta be, Adrian Peterson sérelmére. A Vikingenél azért érdemes megemlíteni Peterson teljesítményét, aki ezt a labdaelejtést leszámítva, azért nem játszott rosszul, 15 próbálkozásból 123 yardot tett meg a meccsen, mondjuk ez kapitális hiba volt, hisz 7 pontot jelentett számunkra.

Mr. Unstoppable!

Pery Harvin touchdownja, még életben tartotta a minnesotai reményeket, de Doug Martin ismét megmutatta magát egy 79 yardos touchdownnal, 30-10-re módosítva az eredményt. Később pedig Jared Allen és Donald Penn sikeresen összeverekedtek, amolyan hoki meccset idéző módon, melyből Allen vérző nózival távozott. Érdekes módon egyik játékost sem állították ki a bírók. Allen viszont úgy felszívta magát, hogy rögtön sack-elte is Josh Freeman-t, majd alaposan nekiállt feltüzelni a Metrodome közönségét. Talán ezen felbuzdulva futott Peterson egy 64 yardos touchdownt a Vikingeknek, és talán jobban alakult volna a meccs számukra ha a közönség előbb melléjük áll, de most ennél a 17 pontnál nem futotta többre nekik. Doug Martin pedig majdhogynem szó szerint feltette a pontot az i-re, egy 1 yardos touchdown futással az utolsó negyedben.

Ne szórakozz Penn-el!

Bár eddig a futás ellni védelmünk dominált a meccseken, azért egy Adrian Petersonnal szemben bármelyik csapatnak nehéz dolga lenne. Most viszont remekül működött a Saints ellen teljesen elvérzett passzsiettetés. Josh Freeman is megtett minden tőle telhetőt, iszonyatosan jól húzta például az időt, mikor már a csapat megszerezte a vezetést, 9 percen keresztül nem adta át a labdát a Vikings offense-nek, és 16 play-en keresztül megtartotta azt. Ahogy pedig Doug Martin betolta Jared Allen-t az endzone-ba, az meg egyenesen valami fenomenális volt! Ráadásul ő szerezte a támadók yardjainak több mint a felét! Hihetetlen játékot mutatott ma, le a kalappal!

Az egyetlen dolog ami aggodalomra ad okot, hogy Michael Benettet sérülés miatt le kellett vinni a pályáról, és azóta sincs hír felőle, ha ő is kikerül a védőfalból, nem is tudom mihez kezdünk. Ez az a pont ahol a csapat már nem bír el több sérülést.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu