Mérkőzés összefoglaló: Vikings 17-36 Buccaneers (2)

És következzen a mérkőzés összefoglalója a Vikings szempontjából.

Nem jött össze az újabb hazai siker, a Buccaneers megálljt parancsolt nekünk. Megesik még a legjobb csapatokkal is, hogy egy mérkőzés alatt 100 yardot tudnak ellenük futni, na de, hogy 1 negyed alatt? Ez a fő oka annak, hogy nem sikerült otthon tartani a győzelmet és elszenvedtük idei harmadik vereségünket is. Sajnos a tegnapi napon semmi nem úgy működött, ahogy azt elképzeltük. Ponder passzai magasak voltak, az elkapók pontatlanok, a kipattant labdák rendszerint az ellenfélhez pattantak, az offense fal úgy ahogy van átjáróház volt az egész meccsen, a védelem sem tudott magas szinten teljesíteni.

Úgy nem is lehet mérkőzést nyerni, hogy majd a defense megállítja őket és nekünk elég pár mezőnygól is. Mert ilyen esetekben, mint a tegnapi a védelem sem tehet sokat, ha egyszerűen az ellenfél jobb.

A Buccaneers a mérkőzés előtt nagyon fogadkozott, hogy bár minket tartanak esélyesnek a találkozó megnyerésére elvernek minket, sikerült is. Esélyesként mentünk neki, vesztesként távoztunk.

A mérkőzés teljes időtartama alatt hátrányban játszottunk, épkézláb támadást nem igen tudtunk felmutatni, ha mégis, akkor az Adrian Peterson jó játékának köszönhető. Azonban 1 ember kevés, hogy legyőzzön másik 22-t.

Főműsoridőben sosem könnyű a játék, bár a fű minden pályán zöld és a yardokat ugyanúgy meg kell tenni. Sosem könnyű annak a csapatnak, amelyiknek csak 4 napja van egy mérkőzés után, hogy rendbe szedje magát és rendesen felkészüljön a következő ellenfélre. Bár elutazni nem kellett a városból és a hazai pálya is mellettünk szólt, de valahogy nem volt meg az a plusz a meccsen amire vártunk. Illetve mikor Jared Allen és Donald Penn összekapott, akkor megvolt a MOMENTUM, de sajnos a következő driveban, ha lehet így nevezni, az offense teljesen lenullázta a pillanatot.

Ponder harmatgyengén játszott. passzai nagyon sokszor célt tévesztettek. Azt vehettük észre, hogy leginkább oldal irányban passzol és leginkább csak Harvin-nak. Nem mert megkockáztatni egyetlen egy előre passzt sem félt, hogy interception-t dob. Az eladás végül nem maradt el, de javítva elmúlt 3 heti teljesítményén, tegnap csak egy alkalommal adta el a labdát. Azonban nem foghatunk mindent Ponder-re. Az irányítónk előtt ugyanis található (általában) egy védelmi vonal, az offense fal. Na ez teljesen nulla volt tegnap. Matt Kalil az első körös választott, mint ha ott sem lett volna, rendre átjáróházat csinált, sőt alkalmanként 2-4 yardos lyuk tátongott az offense falon, amin az ellenfél védője kedvére átjöhetett és -10 yardon besackelhette Ponder-t. Kalil teljesítménye nem, hogy egy első körös draftolt teljesítményére, még egy 7. köröséhez sem hasonlított olykor olykor. Igaz egyszer hatalmasat blokkolt Peterson-nak, aki meglódult a labdával és 38 yardon keresztül száguldott előre. A center poszton is akadt gond tegnap, hiszen Sullivan tegnap egy óriási fumblet csinált, mert valahogy ledobta Ponder mellett a snapet, amire végül az irányító rávetette magát, de ekkor már -12 yardon voltunk. Előfordult még olyan is, hogy Ponder látta, hogy az elkapó teljesen üresen áll az oldalvonal mellett mégis elé dobta a labdát a földre. Ez mi? Nem lát el 10 yardra? Ráadásul ennél a szituációnál még sietnie sem kellett, mert a fal épp megtartotta a defense-t.

Futó poszton rendben voltunk, bár Peterson egyszer elejtette a labdát, mert már nagyon ki akart forogni vele, csak mivel az offense fal, aminek az lenne a dolga, hogy Peterson-nak helyet nyisson, valahogy nem állt a helyzet magaslatán. Ezt leszámítva Adrian-ra nem lehet panasz, hiszen 123 futott yardig jutott és elért egy 64 yardos futott TD-t is. Rajta kívül még Ponder 12 yardot, Gerhart 6 yardot és Harvin -1 yardot tudtak hozzátenni a Vikings futásaihoz.

Elkapó poszton a mindig megbízható Perci Harvin-t és a tegnap főleg a negyedik negyedben szerepet kapó és 78 elkapott yardot szerző Michael Jenkins-t lehet kiemelni. Sajnos Simpson elkapásból nem mindig tud yardokat szerezni csapatának, ha mégis akkor kiejti a labdát és az ellenfél begyűjti azt. Simpson egyenlőre többet haladt előre defensive pass interference-vel, mint elkapással. Egyik tegnapi elkapásai is csak azért nem lett fumble, mert kimentek a pályáról. Ezzel együtt 2 elkapással és 37 yarddal zárt. Elkapásokból Gerhart 20 yardot, Rudolph 17 yardot, Ellison 5 yardot és Peterson 4 yardot tudott még szerezni a meccsen és ennyi.

Védelmünk széthullott teljesen. A 70 tackle ezen a meccsen is megvolt, csakúgy mint a múlthéten a Cardinals ellen. Sajnos Doug Martin futásai ellen nem volt ellenszerünk, 135 yardot simán összefutott ellenünk, abból ráadásul 100-at az első negyedben, ami hihetetlen védekezési hibákra utal. Az irányítóra nem tudott nagy nyomást gyakorolni a DE és a LB sor sem. Bár Jared Allen-nek volt egy sackje, de annak megszerzésében szinte mindenki biztos volt, aki látta az azelőtti Buccaneers playt. Az ominózus playban Donald Penn a vendégek offense falembere szabálytalanul szerelte Allen-t, amit ő szóvá is tett, majd verekedés tört ki a két játékos között. Allen sisakja leesett, de Penn továbbra is rángatta őt, Allen mivel nem tudott mást tenni a sisakrácsánál fogva próbálta megfogni. Az ügyből nem lett kizárás, csak egy facemask Allen-nek és egy unnecessary roughness Penn-nek. Ez volt a sokak által említett MOMENTUM. Allen bepipult és nyilvánvaló volt, hogy a következő playben besackeli Freeman-t, ez meg is történt annak rendje és módja szerint.

Brian Robison két Freeman passzba is bele tudott érni, azonban egyiket sem tudta elkapni, pedig az elsőnél lett volna alkalma, végül 2 tackle-vel zárt a találkozót.

CB poszton sem álltunk eddig fényesen, most már annyira sem. Chris Cook ugyanis a második félidőben eltörte csuklóját, több hét kihagyás vár rá. Helyére az eddig nem sok lehetőséget kapó A.J. Jefferson állt be, akin ugyan egy play nagyon elment, de egyszer fontos szerelést mutatott be.

LB sorunk nincs, ez bebizonyosodott. Greenway-t kivéve nincs olyan minőségi játékos aki blitzre tudna menni vagy eredményesen szerelné a futókat. Apropó futók szerelése. Duog martin 64 yardos TD-jét megelőzően 4 miss tackle-t élt túl, valahogy nem találta rajta fogást és a kedves Bucs Blogos kolléga szerint 79 yardos TD volt, az csak 64 yardos volt, de így is szégyen ránk nézve.

Az, hogy hátrányban vagyunk előfordul, de az, hogy 9 perces “luxus” drive-ot engedjünk az ellenfélnek az nonszensz. Szépen futtatták az órát. Két futás, majd egy hosszabb harmadik kísérlet és máris first down. Úgy éreztem laza edzőmeccs lett a végére. Halvány fogalmunk nem volt a játékhoz. A playhívás egész mérkőzésen szörnyű volt, nem is kívánom kommentálni, de valakinek ott a fülhallgatós fickók közül mennie kell.

Blair Walsh-nak három pontszerzése volt a meccsen, szerintem ő az egyik legjobban teljesítő játékos a csapatban. Csapatunk egyetlen mezőnygólját és három extra pontját gond nélkül értékesítette. Egyébként az 51 yardos sikeres mezőnygóllal 4/4 az állás az 50+ yardos mezőnygólkísérletekben, ami egyedülálló idén a ligában. Walsh idén eddig 68 pontot szerzett a csapatnak, konkrétan a pontjaink harmadát ő érte el. Rá semmiképp nem lehet panasz.

Most másfél hetünk van, hogy rendet rakjunk a fejekben és újult erővel utazzunk el a Century Link Field-re, ahol a Seattle Seahawks vendégei leszünk jövő vasárnap. Az 5-3 -as állás azt jelenti, hogy ha a Packers nyer a Jaguars ellen (nagy a valószínűsége), akkor máris csak a csoport harmadik helyén vagyunk. Fontos, hogy a bye week előtt még azt a két meccset megnyerjük és 7-3 -as állással még akármi is lehet.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com