A Bills drámai győzelme a Miami ellen

A Miami Dolphins (4-6) kezdte a Buffalo Bills (4-6) elleni összecsapást. Érdekesség, hogy mindkét együttes az AFC Keleti csoportjában szerepel. A vendég együttes az első támadássorozatában 7 yardot tudott megtenni, majd punt-ra kényszerült, amelyből megszerezte a vezetést a Buffalo. Leodis Mckelvin egy 79 yardos punt visszahordást mutatott be. Rian Lindell extrapontja után a Bills 7-0-ra vezetett. A Miami még az első támadását is alul tudta múlni, ugyanis a második drive-jában csak 3 yardot tudtak megtenni Ryan Tannehillék. A Buffalónak is volt egy pocsék támadása, majd a labda visszakerült a vendégcsapathoz, igaz nem sokáig. A Dolphins rögtön az első play-ben elveszítette a játékszert. Tannehill passza után Brian Hartline kezéből ütötte ki a labdát, Stephon Gilmore. 

Jairus Byrd révén a Bills szerezte meg a szabad játékszert. A hazai alakulat eljutott a Dolphins 14 yardos vonaláig, de ”csak” egy field goalt tudtak kihozni ebből a helyzetből. Lindell 32 yardról rúgta be a mezőnygól kísérletét. Sokáig nem örülhettek a hazai szurkolók, ugyanis Marcus Thigpen egy 96 yardos kickoff visszahordást mutatott be, amelyből természetesen touchdown lett. Dan Carpenter extrapontja után a Miami már csak három pontra volt a Bills-től. A negyed végén Lindell újabb mezőnygóljával a Buffalo 13-7-re elhúzott. A felvonás utolsó támadását a Dolphins vezethette.

A második negyedben folytathatta a drive-ját a Miami. A vendégek egy first down-t már elértek, de a támadósor továbbra sem tudott pontokat szerezni. A Bills viszont növelni tudta az előnyét. A Buffalo drive-jában a Miami két fölösleges büntetést (2x pass interference) is beszedett, ennek ellenére a hazaiak ”csak” egy field goal-t értek el. Lindell 42 yardról értékesítette mezőnygól kísérletét, így a Bills már 16-7-re vezetett. A Dolphins támadósora még a saját térfelét sem tudta átlépni a következő drive-jában. A Buffalo valamivel több, mint három percet lepörgetett az órából, majd puntra kényszerült. 

A remek punt után, a mai Dolphins számára lehetetlen küldetés következett. Tannehilléknek a 7 yardos vonalukról kellett kihozniuk a labdát. A vendégek részéről majdnem rosszul sült el ez a támadás, ugyanis Mario Williams közel került egy safety-hez, de az irányító kimozgott a saját célterületéről, így értelemszerűen a védő azon kívül vitte a földre. A Dolphins punt-ja után a hazai együttes a játékrész végéig támadhatott. A Bills touchdown-t most sem szerzett, viszont Lindell 19 yardról berúgta mezőnygól kísérletét, így a Buffalo 19-7-es vezetéssel vonulhatott az öltözőbe.

A harmadik negyedet a Buffalo Bills kezdhette. A hazai együttes remekül haladt előre, de a Miami Dolphins 36 yardos vonalánál megakadtak Ryan Fitzpatrickék. Következhetett Shawn Powell punt-ja. A floridai alakulat az elsőhöz hasonlóan a második félidőt is egy pocsék támadással kezdte. Tannehilléknek 8 yardot sikerült ”összekaparniuk”. A Bills a következő támadására nem lehet túlságosan büszke, ugyanis Fitzpatrick földre vitele (Cameron Wake sack) miatt mínusz 2 yarddal zárta ezt a drive-ot. A Dolphins végre átlátogatott a Bills térfelére is, de a vendégek ezt a támadássorozatukat is pontok nélkül zárták. A harmadik játékrész utolsó drive-ját a Bills vezethette. A hazaiak az utolsó negyedben folytathatták a támadásukat.

A negyedik játékrészt nem kezdte túl bíztatóan a Bills, ugyanis rögtön az első play-ben eladhatta volna a labdát. A hazaiak elkapója, Donald Jones egy kemény ütközés miatt elejtette a játékszert, amelyet a center Eric Wood kaparintott meg, ezzel megmentette a Buffalót. A Dolphins pár pillanattal később megkapta a támadás lehetőségét, sőt mi több touchdown-t szerzett. Ryan Tannehill egy 2 yardos TD passzt adott Davone Bess-nek. Érdekesség, hogy a bírók elsőre nem adták meg a hatpontost, de Joe Philbin bedobta a piros zászlót.

A visszanézés után a ”zebrák” megváltoztatták a döntésüket és megadták a TD-ét. A Bills négy percet lepörgetett az órából, majd a Dolphins drive-ja következhetett. A vendégek remekül haladtak előre, majd beütött a ménkű. Tannehill Bess-t vette célba, de a labdát a Buffalo védője, Jairus Byrd kapta el. A hazaiak 30 másodperc után punt-ra kényszerültek, azaz a Miami a győzelemért támadhatott. Az utolsó percben Tannehill másodszor is eladta a labdát. Az interception-t Bryan Scott jegyezte. A Buffalo Bills, így 19-14-re győzedelmeskedett a Miami Dolphins ellen.

NFL
11. játékhét

 Buffalo Bills – Miami Dolphins 

19-14 (13-7, 6-0, 0-0, 0-7)
Ryan Fitzpatrick 27/17, 168 passzolt yard Ryan Tannehill 28/14, 141 passzolt yard, 1 Touchdown átadás, 2 Interception
C.J. Spiller 91 futott yard Daniel Thomas 33 futott yard
Steve Johnson 79 elkapott yard Davone Bess 50 elkapott yard, 1 Touchdown
Stephon Gilmore 3 szerelés, 1 forced fumble Reshad Jones 14 szerelés, 1 forced fumble
Forrás:
Sport 365 - Az online sportújság
Fotó: thephinsider.com,