”Megatron” legenda lett a Falcons estéjén!

Az utolsó előtti forduló nyitómérkőzésén a Detroit Lions (4-11) az Atlanta Falcons (13-2) együttesét látta vendégül. Érdekesség, hogy az ESPN a hétfő esti rangadót az ünnepek miatt előre hozta szombatra. Nos, a találkozót a hazai csapat kezdhette, igaz a Lions már a második play előtt időt kért! A Detroit másfél perc után punt-ra kényszerült. A Falcons első labdabirtoklása sem volt zökkenőmentes, sőt Matt Ryanék még a saját térfelüket is alig tudták átlépni. A Lions számára remekül alakult a második drive-ja, ugyanis a támadásban Calvin Johnsonnak volt egy 49 yardos elkapása. A parádés játék után jött egy labdavesztés. Corey Peters erőszakolt ki egy szabad labdát, amelyet a csapattársa Peria Jerry szerzett meg.

A Falcons egy parádés és gyors drive-ot vezetett, amelynek végén Matt Ryan egy 44 yardos touchdown passzt adott Roddy White-nak. A Lions pontokkal tudott válaszolni a Falcons TD-jére. Jason Hanson 34 yardról rúgta be a mezőnygól kísérletét, így a Detroit feljött 7-3-ra. Érdekesség, hogy a támadásban Johnson megdöntötte Herman Moore egy szezonban elért legtöbb elkapott yard rekordját. Az elkapó még megdöntheti Jerry Rice liga csúcsát is!  A felvonás utolsó támadását a Falcons vezethette, igaz Ryanék a második játékrészben folytathatták a drive-jukat.

Parádésan folytatta a támadását a Falcons, ugyanis a második negyed elején egy touchdownnal tovább növelte az előnyét. Matt Ryan egy 39 yardos hatpontos passzt adott Roddy White-nak. Matt Bryant extra pontjával a vendégek már 14-3-ra vezettek a Lions otthonában. A Detroit válasza ezúttal elmaradt, igaz Johnson közelebb került a San Francisco 49ers legendájának, Rice-nak a rekordjához. A michigani alakulat védelme pazar teljesítményt nyújtott, ugyanis a Falcons mínusz 2 yarddal fejezte be a támadását. Ryant a drive végén földre vitte a Lawrence Jackson, Ndamukong Suh duó.

A Lions támadósora ismét bakizott. Johnsonra egy elkapás után két Falcons védő vetődött rá, sőt John Abraham még a labdát is kitudta ütni az ellenfele kezéből. A szabad játékszert Robert McClain (Falcons) kaparintotta meg. A második fumble-t is kihasználta a georgiai együttes. Matt Ryan ezúttal Julio Jones-nak adott egy TD passzt. A Falcons az extra pont után már 18 ponttal vezetett. A játékrész utolsó támadását a Lions vezethette. A drive-ban Johnson elérte a 100 elkapott yardot, ezzel egy NFL rekordot döntött meg. A 2012-es idényben nyolc hasonló mérkőzése volt ”Megatronnak”, ez liga csúcs. A negyed végén Jason Hanson 38 yardról sem hibázott, így a Lions felzárkózott 21-6-ra.

A második félidő első labdabirtoklása az Atlanta Falcons nevéhez fűződött. A vendégcsapat mínusz 1 yarddal fejezte be a támadását, majd következhetett a Detroit Lions, amely egy remek drive-ot (10 play, 56 yard, 6:36 perc) vezetett. Matthew Staffordék fantasztikusan keverték a passzjátékokat, majd a támadás végén Mikel Leshoure egy 1 yardos futás után szerzett hatpontost. Jason Hanson extra pontja után a Lions hátránya 8 egységre csökkent. A Falcons második drive-ja sem volt túlságosan sikeres, sőt valamivel több mint másfél perc után punt-ra kényszerült. A Detroit ismét egy pazar labdabirtoklást mutatott be, amelyben Johnson 4 yardra került Rice elképesztő rekordjától. A hazai alakulat az utolsó negyedben folytathatta a támadását.

A hazaiak eljutottak a Falcons 4 yardos vonaláig, majd megtorpantak. A Lions a remek helyzetből ”csak” egy mezőnygólt ért el. Jason Hanson 20 yardos field goal-jával a Lions felzárkózott 21-16-ra. Az Atlanta egy remek drive-ot vitt végbe, amelyben Matt Ryannek több fontos passza is volt. A támadás végén a vendégek irányítója egy 1 yardos touchdown passzt adott Michael Palmer-nek. Mivel Matt Bryant nem hibázta el az extra pont kísérletét, így a Falcons 28-16-ra elhúzott. Stafford megpróbálta Johnson-t csúcsra juttatni, de az irányító passzát lefülelte Asante Samuel.

A szerzett labdából pontokat ért el a Falcons. Matt Bryant 20 yardos mezőnygóljával az Atlanta már 31-16-ra vezetett. A Lions következő támadásában Calvin Johnson megdöntötte Jerry Rice rekordját (1848 yard)! A Detroit drive-jából nem születtek pontok, igaz a védelem, Kyle Vanden Bosch vezetésével safety-t szerzett, ezzel a hazaiak felzárkóztak 31-18-ra. Az összecsapás az Atlanta Falcons sikerével ért véget, ezzel a georgiai alakulat megnyerte az NFC Főcsoportot és a rájátszásban végig hazai pályán játszhat. Calvin Johnsonról sem szabad megfeledkezni, aki a 2012-es szezonban 1892 elkapott yardot számlál, amely NFL rekord!

NFL
16. játékhét

Detroit Lions – Atlanta Falcons 

18-31 (3-7, 3-14, 7-0, 5-10)
Matthew Stafford 56/37, 443 passzolt yard, 1 Interception Matt Ryan 32/25, 279 passzolt yard, 4 Touchdown átadás
Mikel Leshoure 46 futott yard, 1 Touchdown Michael Turner 41 futott yard
Calvin Johnson 225 elkapott yard Roddy White 153 elkapott yard
DeAndre Levy 8 szerelés Dunta Robinson 10 szerelés

Forrás:

Sport365 - Az online műsorújság

sport365.hu

Fotó: signalscv.com, gainesvilletimes.com