Mike McCoy lett a San Diego Chargers vezetőedzője

A Chargers kedden bejelentette, hogy megvan a csapat új vezetőedzője. A Denver Broncos offensive koordinatora, Mike McCoy lesz Norv Turner utódja. A Denver a kinevezéssel kapcsolatban közölte, hogy McCoy nem fog egyetlen Broncos asszisztenst sem a Chargers-hez csábítani. A Chargers az edzőkeresés kezdete óta támadó szellemiségű edzőben gondolkodott és jól ismerhetik McCoy-t hiszen csoportriválisként nyolcszor találkoztak egymással az utóbbi négy évben.

A 40 esztendős McCoy 2000 óta dolgozik az NFL-ben. Kilenc éven keresztül, különböző beosztásokban a Carolina Panthers alkalmazottja volt. 2009-ben csatlakozott a Broncos-hoz mint az irányítók edzője, majd a következő évben a csapat offensive koordinátora lett. Eleinte Josh McDaniels, majd az utolsó két évben John Fox asszisztense volt. Nagy szerepe volt Tim Tebow sztárrá válásában és idén a Peyton Manning által vezetett támadósorával az AFC élén zárták az alapszakaszt.

Az Arizona Cardinals is nagyon érdeklődött McCoy iránt és valószínűleg, hogy az irányító Philip Rivers miatt választotta inkább a Chargerst. Természetesen papíron a Chargers erősebb, jó játékosaik vannak és minden évben a Super Bowl titkos esélyesei. Csak valami nem működik és az utóbbi időben már a playoff szereplés is remek eredmény a számukra. Rivers egy nagyon sokat támadott és sokak által utált játékos, de azt mindenképpen el kell ismerni, hogy egy jó irányítóról van szó. Az lesz a nagy kérdés, hogy az új vezetőedzővel mire megy majd ez a támadósor (és persze Rivers).

(nfl.com, Fotó: 10news.com