Az Eagles tulajdonosának és új vezetőedzőjének sajtótájékoztatója

Jeffrey Lurie és Chip Kelly sajtótájékoztatója

2013.01.17.

Jeffrey Lurie (Chairman/CEO)

Nyitó gondolatok: Ez egy nagyon izgalmas nap a Philadelphia Eagles számára, izgalmas nap a városnak és azt hiszem, izgalmas a milliónyi Eagles szurkolónak is az országban. Igazán kiválóan alakultak a dolgok. Túl vagyunk azon a kéthetes időszakon, amely annak a személynek a megtalálásáért folyt, aki hosszú ideig vezetni fogja a csapatunkat. Mondhatom, hogy nagyon alapos, célirányos keresés volt. Egy dolgot szeretnék kiemelni ezzel kapcsolatban: hihetetlen kiválasztási folyamat volt, ahol a sportág legnagyszerűbb szakembereivel volt szerencsénk találkozni. Igazán megtiszteltető volt ilyen tehetséges jelölteket interjúztatni!

Szeretném egyúttal Howie-nak is (Howie Roseman – general manager) és Donnak is megköszönni (Don Smolenski – elnök) azt, hogy szakértelmükkel, és nem utolsó sorban türelmükkel, támogattak a teljes kiválasztási folyamatban, amelyben volt néhány igen részlet gazdag és terjedelmes, hosszú beszélgetés is annak érdekében, hogy a legjobb döntést hozzuk meg. Amint mondtam, a fő célunk az volt, hogy a megfelelő vezetőt találjuk meg, nem pedig az, hogy gyorsan rövidre zárjuk ezt a kérdést. Bár az jellemző az NFL-re, hogy kétheti időszakot néhányan már igen hosszú időnek tartanak. Az igazat megvallva, ez valójában nagyon-nagyon kevés idő arra, hogy eldöntsük, ki is legyen a vezetője a csapatnak.

Ezzel el is érkeztünk Chip Kelly edző kiválasztásához. Január ötödikén tartottuk az első interjút a Four Seasons Hotelben, Scottsdale-ben (Phoenix, Arizona). Ha jól emlékszem kilenc órán át tartott és igazán remekül sikerült. Természetesen már jó ideje figyelemmel kísértük őt, csakúgy, mint bizonyára sokan a jelen levők közül is, és biztosan állíthatom, hogy minden igaznak bizonyult, amit korábban Chip-ről hallottunk. Ezeket persze sosem hisszük el addig, amíg magunk személyesen meg nem győződünk róla, amíg magunk nem lájuk a futball iránti szenvedélyét, tudását, elképzeléseit, hozzáállását. Rendkívüli kilenc óra volt. Rengeteget tanultunk, megtudtunk, s egyértelművé vált számunkra, hogy bármi áron szeretnénk szorosabbra fűzni a szálakat Chippel.

A nap végére világossá vált számunkra, hogy a kérdés valójában az, hogy Chip Philadelphiába jön-e, vagy marad Oregonban. Másnapra eldőlt, hogy minden valószínűség szerint az Oregon Egyetemnél marad, de a kapcsolatot továbbra is fenntartottuk vele. Howie érdeme volt végül, hogy megvalósultak a dolgok, hiszen neki és Chipnek sok közös ismerőse van, akik segítettek mindkét félnek belátni, hogy a Chip és köztünk valóban jól működhet a kapcsolat, ezért Chip is elkezdett őrlődni a két lehetőség között. Nagyjából 48 órával ezelőtt értük el azt a drámai csúcspontot, amikor is elhatároztuk és megegyeztünk, hogy Chip-et szeretnénk a főedzői posztra. Így most szeretném bemutatni Önöknek a Philadelphia Eagles új főedzőjét, Chip Kelly-t.

Chip Kelly, Főedző

Nyitó gondolatok: Köszönöm Jeffrey! Ez nagyon izgalmas időszak a számomra. Nehéz döntés volt, de az már a Jeffrey-vel, Donnal és Howie-val történt első találkozáskor nyilvánvalóvá vált, hogy ők mennyire szenvedélyesen viszonyulnak a franchise-hoz, a csapatukhoz. Az is nyilvánvaló, hogy nem sok lehetőség áll rendelkezésre egy NFL főedzői posztra. 32 ilyen lehetőség van, így ez az alkalom nagyon különleges volt számomra. Találkozva ezekkel a fickókkal egyértelművé vált, mennyire szimbolikus ez a csapat, mennyire elkötelezett és szenvedélyes a tulajdonosa és, hogy rengeteg nagyszerű ember dolgozik ebben az üzletben. Ez igazán elképesztő számomra. Úgy tűnhet, hogy sokára hoztam meg a döntést, és tudom, hogy néhányaknak egyértelműen hosszabb volt, mint ahogy azt szerették volna, de nekem mindig is az emberek voltak ebben a sportban a fontosak, mindig is így álltam az edzői feladatokhoz, s bár tudtam, hogy az Eagles az a hely, amire vágytam, mégis, a játékosaimat nagyon kedvelem.

Nagyszerű csapat az Oregon, hihetetlen az edzői gárda, amely azóta együtt van, hogy átvettem a főedzői posztot, egyszerűen semmihez sem fogható. Ezért volt számomra nagyon-nagyon nehéz döntés elbúcsúzni azoktól az emberektől, akiket őszintén tisztelek és szeretek. Az, ahogyan a játékosok fogadták a hírt, hogy távozom az egyszerűen elképesztő volt. Talán sosem sírtam még ennyit, pedig mindegyikük csak a legjobbat kívánta nekem, csakúgy, mint én nekik. Tudtam, hogy itt van a helyem az Eagles-nél, de szerettem volna a lehető legemberibb módon közölni ezt a játékosokkal, úgy, hogy tőlem tudják meg először. Biztos vagyok benne, hogy most sokan kíváncsiak arra, miért ilyen váratlanul derült ki ez döntés, viszont ezúton is szeretném megköszönni Howie-nak és Jeffrey-nek, hogy bizalmasan kezelték az ügyet, és adtak arra lehetőséget, hogy a játékosaim első kézből értesüljenek a hírről, és nem egy Twitter üzenetből, vagy a helyi híradóból kellett azt megtudniuk, hogy távozom a csapattól. Nekem ez nagyon fontos volt.

A cikk folytatódik a Philly blog-on! Kattints ide!

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog