Andrew Luck is Pro Bowl kerettag lett

Az Indianapolis Colts újonc irányítója, Andrew Luck is utazhat Hawaii-ra hiszen a New England Patriots irányítójának, Tom Brady-nek a helyettese lesz az AFC Pro Bowl keretében. Brady egy nem közölt sérülésre hivatkozva lemondta a szereplést.

Újonc évében Luck 11-5-ös alapszakasz mérleget ért el és rájátszásba vezette a Colts-ot. A 2012-es Draft 1/1-es választottja több újonc irányító rekordot is megdöntött az alapszakaszban. A legtöbb passzolt yard (4.374), a legtöbb passz kísérlet (627) és a legtöbb 300 passzolt yard feletti mérkőzés (6).

A megdöntött rekordok mellett nem sokkal maradt el a sikeres passzok és a touchdown rekord megdöntésétől sem.  A modern Draft érát figyelembe véve a 11 győztes mérkőzés a legtöbb amit 1/1-es irányító valaha is elért az újonc évében. Emellett 7 mérkőzésen vezetett győztes utolsó drive-ot amivel beállította az NFL rekordot is.

Luck Hawaii-on csatlakozik két csapattársához, az elkapó Reggie Wayne-hez és a linebacker Robert Mathis-hez. De együtt fog gyakorolni azzal a Peyton Manning-el akinek a helyét vette át április végén.

(nfl.com, Fotó: canoncitydailyrecord.com)