Ki lesz az Év edzője

A legjobb játékosok díjainak kiosztása mellett az Év edzője díja is gazdára talál ma éjjel. Értelemszerűen a sikercsapatok edzői szerepelnek a listán, de a sikeresség egymagában nem elég. A meglepetés csapatok vezetői közül kerül majd ki az Év edzője.

Az offseasonban a Minnesota Vikings tulajdonosa, Zygi Wilf bejelentette, hogy  rájátszásba várja a csapatát. Ezt a kijelentését senki sem vette komolyan. Talán még a vezetőedző Leslie Frazier is szkeptikus volt, de 10-6-os alapszakasz mérleggel csoport másodikként bejutottak a rájátszásba.

Tavaly még Pete Carroll menesztéséről is beszéltek az NFL berkein belül, de az idei évben bizonyított az edző. Két éve is rájátszásba jutott a Seattle Seahawks-al, de egy kis szépséghiba is becsúszott a képbe hiszen akkor a liga történetének egyetlen negatív mérlegű csapataként sikerült mindez. Idén ugyan csak csoport másodikként jutottak tovább de a 11-5-ös mérleg meggyőzőbb volt.

Mike Shanahan a Washington Redskins-el 1999 óta először megnyerte a csoportját, de valahogy mégsem számít a díj esélyesének. A másik jó mérleget elérő edző a tavalyi év legjobb edzőjének választott, Jim Harbaugh a San Francisco 49ers vezetőedzője, aki biztosan nem bánja, hogy idén lemarad a díjról hiszenNew Orleansban készül a Super Bowlra.

És következzen Bruce Arians, az Indianapolis Colts támadókoordinátora aki év közben lett vezetőedző. Chuck Pagano-t leukémiával diagnosztizálták és a kezelés miatt Arians lett a Colts megbízott vezetőedzője. 12 mérkőzésen 9-3-as mérleget ért el és bejutott a rájátszásba. A jó szereplésnek meg is lett a jutalma, hiszen azóta már kinevezték az Arizona Cardinals vezetőedzőjének. De a kinevezés mellet lehet, hogy még egy díjban is részesül.

NFL Hungary választottja: Bruce Arians (Indianapolis Colts)

Kép: breannanicoleradio.com