J.J. Watt lett az Év legjobb védőjátékosa

J.J. Watt az NFL történetének egyik legdominánsabb védő produkcióját nyújtotta az idei szezonban. A díj fő esélyese volt így nem okozott meglepetést amikor szombat este megkapta az Év legjobb védőjátékosának díját.

A Houston Texans defensive endje kiemelkedő teljesítményt nyújtott az alapszakasz első hetétől az utolsóig. Az nfl.com MVP előrejelzési listájának a negyedik helyén zárt. Watt 81 tacklet (23 negatív yardos tackle) és 4 kierőszakolt fumblet szerzett az alapszakaszban. A pass rusher a ligában a legtöbb, szám szerint 20.5 sacket szerzett és közel állt Michael Strahan rekordjának a megdöntéséhez is.

A Denver Broncos linebackere Von Miller is kitűnő szezont futott és a legtöbb évben ez elég lett volna az Év legjobb védőjátékosának díjához. A Seattle Seahawks cornerbackje, Richard Sherman dominált a védelemben, a San Francisco 49ers linebackere, Aldon Smith is rengeteg tacklet szerzett, de ebben az évben nem lehetett megelőzni Watt-ot.

A legmeggyőzőbb összes statisztika közül az volt, hogy 56 defeat-et (magyarra fordítva vereség, de itt inkább legyőzés vagy kiütésként értelmezhető) szerzett. A defeat az tulajdonképpen a kierőszakolt fumble-ket, a negatív yardos tackle-ket, vagy az olyan tackle-ket, passz védekezéseket jelöli amivel megállították az ellenfél előrehaladását. A korábbi csúcs Ray Lewis nevéhez fűződik aki 1999-ben szerzett 45 defeat-et.

Az Év legjobb védőjátékos díjának szavazatai:

J.J. Watt, Houston Texans - 49

Von Miller, Denver Broncos - 1

J.J. Watt Highlights

(nfl.com, Fotó: news.yahoo.com)