Első körös pick lehet: Desmond Trufant, CB

Ha az ember meghallja a Trufant nevet, akkor rögtön egy defensive backre gondol, hiszen Marcus és Isaiah után Desmond Trufant is bemutatkozik majd az NFL-ben.

A játékos 1991-ben Tacoma városában Washington államban látta meg a napvilágot. 5'11" magasra és 185 lb tömegűre nőtt. Egyetemi pályafutását 2009-ben kezdte meg Washingtonban. Utolsó évében a Pac-12 konferencia első csapatába választották és a Senior Bowl után egyértelműen az első körös potenciállal rendelkező játékosok között tartották számon.

Remek méretekkel és atletikussággal rendelkezik, rövid távon jól követi az elkapók mozgását. Az oldalvonal mellett és slotban is képes játszani. Megvan a sebessége ahhoz, hogy végig kövesse az elkapókat, hiba esetén pedig képes javítani. Képes kivédeni az ellenfél blokkjait és megcsinálni a játékot. Képes a levegőben küzdeni a labdáért és nem riad vissza az elkapókkal való viaskodástól sem.

Összességében erőssége éppen elegendő, gyakran nyomják el a szerelési kísérletekkor. Covegare-ban képes mentális hibákat elkövetni, ami nagy játékokat eredményezhet az ellenfélnek. Press coverage-ben rossz a technikája. Külső futásoknál feladja a játékot ha nem tud megfelelő pozícióba kerülni.

Elmondható róla, hogy coverage-ben kiváló munkát végez, azonban ahogy méretei is mutatják bele kell majd erősödnie az NFL-be. Méretei miatt így akár ki is csúszhat az első körből. Milliner simán top 10-es pick, így ha valaki cornerbacket szeretne látni első körben, akkor bizony alaposan térképezze fel Trufantot, mivel Rhodes-nál és Banks-nél is jobb játékerőt képvisel véleményem szerint. Ugyanakkor könnyen elképzelhető, hogy más posztra húzunk első körben és ígéretesebb játékost találunk a 19-dik választásnál.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu