A Bucs leigazolta Dashon Goldson-t!

Úgy néz ki gyorsan kívánják megoldani ezt a fránya secondary problémát a Buccaneers háza táján. Éppen hogy egy nap telt el azóta, hogy felröppentek a hírek, hogy Goldson Tampa Bay-be jön először, hogy az ottani ajánlatot hallgassa meg, és lám, már meg is született a szerződés!

Mark Barron elég ütős volt tavaly safety poszton, és kiegészülve egy kétszeres pro bowlerrel biztos vagyok benne, hogy kevésbé leszünk eredménytelenek, és ezáltal a secondary is. Goldson egy szilárd free safety, ösztönös, és következetes. Biztos vagyok benne, hogy remekül fog illeszkedni a Bucs rendszerébe.

Dashon Goldson egy nagyon erős szezont tudhat maga mögött a tavalyi 49ers-el, hisz bejutottak a Super Bowl-ba is. Tavaly a friscoi franchise úgy döntött tag-et ad neki, de ezt ugyebár nem tették meg két egymást követő évben, így elengedték a játékost. Goldson egy igazi "sólyom", ha a labdák levegőben való levadászásáról van szó, és a test test elleni játéktól sem riad vissza egyáltalán, nagyon keményen odacsap ha arra van szükség, akárcsak Mark Barron. Egy időben azonban érték olyan vádak is, hogy túl gyakran belemegy a sisak-sisak elleni küzdelmekbe. Akárhogy is, egy szó mint száz, a kedves szakértők már most azon csámcsognak, hogy bizony a Buccanners safety párosa, meghatározó alakja lesz a ligának.

Goldson szerződése öt évre szól a Buccaneers-el, 41,25 millió dollárért melyből 22 millió dollár garantált. És ha belegondolunk a csapat mindezt a szabadügynök piac nyitása után kevesebb mint 24 órával meg is kötötte vele, ahogy tavaly Vincent Jackson-nal (WR) és Carl Nicks-el (G). Úgy fest miután elkülönítettük a hatalmas összegeket 2013-ra, igyekszik a csapat minél hasznosabban elkölteni azt. Goldson eredetileg egy hetedik körös pick volt még a 2007-es drafton, már akkor a San Francisco csapatába került és azóta itt is játszott. 2011-ben és 2012-ben volt Pro Bowl válogatott, és bizony mint "hard hit enforcer" híresült el a 49ers védelmében.Karrierje során magáénak tudhat 346 szerelést, 14 interceptiont, 3 sacket, 34 levédekezett passzt, és 5 kierőszakolt fumble-t. 2011-ben a második volt a ligában labdaszerzések terén. 2012-ben pedig tagja volt annak a védelemnek amely mérkőzésenként csak 200,2 yardot engedett passzolni az ellenfeleknek egész szezonban! Ugye, hogy jól hangzik?

Felmerülhet bennük jogosan viszont a kérdés, hogy mi lesz Ronde Barberrel?A csapat hivatalos oldalán olvashatjuk, hogy ettől függetlenül szeretnék ha Barber még egy szezonra visszatérne. És ne felejtsük el, hogy az ő elsődleges pozíciója mindig is cornerback volt. Azonban már 37 évesen ez a pozíció lehet, hogy többet kívánna és egyáltalán nem biztos, hogy Barber szívesen vissza térne slot cornernek. Márpedig egy ilyen kaliberű játékos szerződtetésével mint Goldson, valószínűleg ez a pozíció várna rá a következő szezonban. Tehát ezáltal kérdésessé vált, hogy mi lesz a talán minden idők egyik legjobb Kalózának a sorsa.

A szabadügynök piac azonban még mindig nyitva van, és még mindig nagy kaliberű játékosokról szólnak a mendemondák ha a Buccaneers szóba kerül. Ott vannak még a cornerbackek, mint Brent Grimes, Derek Cox, Darrelle Revis, és Sean Smith.

Goldson a "Sólyom"!

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu