Top 5 prospect: linebackerek

A drafthoz közeledve én is egyre jobban elmélyülök a legtehetségesebb college játékosok profiljaiban és a fejemben kezd összeállni az általam kreált lista. A számunkra fontos pozícióbn levő játékosok legjobbjait most összefoglalom. Kezdem a 4-3-as sémába illő linebackerekkel.

1. Kevin Minter

2. Arthur Brown

3. Alec Ogletree

4. Manti Te'o

5. Khaseem Greene

Eléggé "what the fuck" lista ez, hiszen probléma az van bőven. Alec Ogletree akár első kört is érhetne, de az idei class legprosztóbb játékosa. Ez egy LB-nél nem is lenne még akkora probléma, de érzésem szerint elég komoly bust eséllyel rendelkezik. A pályán kívül sem hazudtolja meg önmagát és az ittas vezetés mellett egy bukósisak ellopása is a nevéhez fűzödik. Első körben kerülni kell!

Az igazi lúzer azonban Manti Te'o, aki lába alól egyre inkább kezd kicsúszni a talaj. Korábban hősként ünnepelték, utolsó éve remekül sikerült, majd kiderült, hogy leukémiában elhunyt barátnője nem is létezett. A combine-on sem villogott, amit a nagy stressznek és a kevés alvásnak tudott be. Mi lesz így vele később, ha már ezeknek az elvárásoknak sem tud megfelelni? Van egy olyan érzésem, hogy nem lesz ebből átlagosnál jobb NFL karrier.

Azért természetesen találunk olyan játékosokat is, akik sokkal tovább juthatnak mint Te'o és Ogletree (persze sokak szerint Ogletree-t még 1/19-nél sem szabad benn hagyni). Az egyik ilyen Kevin Minter. Egyetlen "problémája", hogy az első körben találnánk nagyobb potenciállal bíró játékost is, a másodikban pedig már nem lesz benn a Giants választásánál. Produktív utolsó évet produkált az LSU-nál, ami a megítélésének is jót tett.

Talán meglepő lehet, hogy Arthur Brownt a második helyre rangsorolom, de igen nagy steal lehetne a második körben. Nagy hátránya azonban alacsony mérete, ha kicsivel magasabb lenne top15 játékosként emlegetnék. Sajnos nála is hasonló a helyzet, mint Minternél, vélhetően nem hozzánk fog kerülni. Az első körben szinte mindig a bennlévő legjobb játékost választja ki Reese, a második kör elején azonban valószínűleg elviszik a Kansas State linebackerét.

Khaseem Greene Ogletree-hez hasonlóan safety-ként kezdett és igen korán megmutatta playmaker képességeit. Számos picket begyűjtött egyetemi karrierje alatt, ráadásul a sackek számában sem maradt el a tucatnyi tackle mellett. Igencsak kedvelem az ilyen játékosokat. A gépezetbe azonban itt is porszem kerül, hiszen egy hasonló játékosunk van már Jaquian Williams személyében. A hozzá hasonló cover LB szerepét töltheti be, hiszen sebessége megvan hozzá, de safety-t azért mégsem játszhatna ismét.

Összességében tehát úgy gondolom, hogy hiába várják sokan a korai körös linebacker választást, ez idén sem fog megtörténni. Legalábbis én nagyon ebben bízom. Első körben mindössze Ogletree jöhetne szóba, ő azonban akkora kockázatot jelent, amit vélhetően nem fog felvállalni a vezetőség. A felsorolt játékosok közül leginkább Arthur Brownnak örülnék a második körben.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu