Nnamdi Asomugha csatlakozott a San Francisco 49ers-hez

Bejelentették, hogy a szabadügynök cornerback, Nnamdi Asomugha aláírt a San Francisco 49ershez és így visszatért a Bay Area-ba. A védő a térség sztárja volt hiszen a Kaliforniai Egyetemre járt és nyolc éven keresztül az Oakland Raiders játékosa volt.

Asomugha egyéves szerződést kötött új csapatával. A szerződés anyagi részleteit még nem erősítették meg a felek, de az NFL.com munkatársának, Ian Rapoport-nak az információ alapján 1.35 millió dollárt alapfizetés illeti meg a védőt a következő szezonban. Az összes záradék (1.65 millió dollár) teljesülése esetén az összeg elérheti a 3 millió dollárt. Asomugha szerződése nem lejárt hanem elküldték és így már zsebre vágott 4 millió dollárt a Philadelphia Eagles-től.

Asomugha a két évvel ezelőtti offseason (az összes posztot figyelembe véve) egyik legjobb szabadügynök játékosa volt, de az elmúlt két év alatt az egyik legnagyobb melléfogássá vált. Az Eagles az elmúlt időszakban a Wide Nine sémát játszatta a védelmében és ez sohasem feküdt Asomugha-nak. A tavalyi szezonban 120.6-os irányító mutatót értek el az ellenfél irányítói akik az Ő területére passzoltak.

A 2003-as Draft első körében választotta ki Asomugha-t az Oakland Raiders. Pályafutásának legsikeresebb időszakát a Raidersnél töltötte, hiszen nyolc év alatt háromszor választották be a Pro Bowl, négyszer az All-Pro keretbe és kétszer megválasztották a csapat MVP-jének. Eddigi pályafutása alatt 405 tacklet, 2 sacket, 2 kierőszakolt fumblet és 15 interceptiont szerzett.

(nfl.com, Fotó: gcobb.com)