A Pittsburgh Steelers aláírt az elsőkörös választottjával

A Pittsburgh Steelers bejelentette, hogy aláírt az idei Draft első körében kiválasztott linebackerrel, Jarvis Jones-al. A fiatal védő négyéves 8.5 millió dolláros szerződést kötött a csapatával ami 4.7 millió dollár garantált összeget tartalmaz. Ezen felül egy opcionális ötödik évet is tartalmaz a szerződés.

Jones a Georgia Egyetem játékosa volt és a tavalyi szezonjában 14.5 sacket, továbbá 24.5 yardveszteséggel járó tacklet szerzett. Teljesítményével elnyerte a Délkeleti Konferencia Év legjobb védőjátékosának a díját. Ezen felül döntős volt a Lombardi trófea, a Butkus díj, a Bednarik trófea, a Nagurski díj és a Lott IMPACT díj szavazásán is.

Jones-ban megvan a potenciál, hogy a Pittsburgh-i védelem meghatározó játékosa legyen a következő években, de az viszont korántsem biztos, hogy rögtön az újonc szezonban be tudja magát verekedni a kezdőcsapatba. Függetlenül a játékosok főiskolai előéletétől a Steelers mindig óvatosan bánik az újoncaival. Minden valószínűség szerint Jones legnagyobb ellenfele a negyedik profi szezonját kezdő Jason Worilds lesz a következő szezonban.

(nfl.com, Fotó: pro32.ap.org)