OTA 2013: Vikings 4. nap

Ma ismét a csarnokban kellett edzeniük a játékosoknak, mert az időjárás igen borús volt, ráadásul az eső is szemerkélt, így úgy határoztak bent folytatják a negyedik nappal.

A múlthéten eredményesen zártak a játékosok, az összeszokás megkezdődött. Csütörtökön az edzés mellett egyéb program is szerepelt a játékosok számára. Már szokás, hogy csapatunk az OTA egyik napján játszóteret épít egy helyi iskola gyerekeinek. Idén a választás a Howe Campus of Hiawatha Közösségi Iskolára esett és a játékosok kitűnő munkát végeztek. Mászókákat, hintákat építettek, festettek és bohóckodtak. Egyszóval remekül érezték magukat, mind a régi motorosok, mind az újoncok.

tempota-4-2013024060413--nfl_mezz_1280_1024

Ma viszont ismét munkába álltak, mert a cél adott idén is és el kell érni.

A mi napon Christian Ponder került előtérbe. Ez nem is csoda, hiszen a Vikings jelenlegi első számú irányítójának ez lesz a harmadik éve az NFL-ben és vízválasztó időszak jön számára. Ponder különböző játékokat tud felmutatni az elmúlt két szezonból. Volt amikor igazi klasszisként viselkedett és játszott, de volt olyan is mikor a lecseréléséért könyörgött a Vikings tábor. Idén meg kell mutatnia, hogy mit tud, mert ellenező esetben könnyen csereirányító szerepben találhatja magát jövőre vagy még ott sem.

tempota-4-2013014060413--nfl_mezz_1280_1024

Kedvenc mai célpontja Jennings, Rudolph, Carlson és Wright volt. Különböző hosszúságú, sebességű labdákkal kínálta elkapóit, akik remekül helyezkedtek a védők között és eredményesen zárták a 7 a 7 elleni játékokat.

Michael Mauti rehabilitációja jól halad és kellően motivált. Tudja mi a cél, mit akar elérni és ezért mindig mindent megtesz. Remek játékos válhat belőle, ha továbbra is ilyen keményen odateszi magát és minden feladatot igyekszik maximálisan elvégezni. A mai napon Mauti külön edzett  a többiektől, természetesen a bemelegítést együtt végezte a többiekkel, de számára még kímélő gyakorlatok vannak előirányozva, így a pálya szélén külön gyakorolt a Vikings egyik edzőjével. Leginkább erőnléti és kis technikai feladatokat kellett teljesítenie a tréning ideje alatt, amiket nagyszerűen végre is hajtott. Emlékezzünk Peterson tavaly ugyanebben a cipőben járt, aztán futott egy laza 2000 yardot. Mauti ugyan nem fog futni 2000 yardot, de talán éppen annyit fogja hátrakergetni az ellenfél játékosait az elkövetkezendő idényben, bízunk benne.

tempota-4-2013004060413--nfl_mezz_1280_1024

Természetesen nem minden labda ért célba, köszönhetően az idei első körös választott CB-nek, Xavier Rhodes-nak. Hihetetlenül tehetséges játékos, nagy sebessége és az, hogy gyakorlatilag leválaszthatatlan az emberéről külön növeli értékeit.  Öröm volt látni, hogy a 7 a 7 ellni játékban nem csak az elkapókat tudja hatástalanítani, de a futójáték megállításában is könnyedén alkalmazkodik.

tempota-4-2013022060413--nfl_mezz_1280_1024

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com