57.5 millió dollárért hoszabbított Ryan Clady a Broncos-al

A Denver Broncos bejelentette, hogy ötéves, 52.5 millió dolláros alapfizetésű szerződéshosszabbítást kötött az offensive tackle Ryan Clady-vel. 33 millió dollár a garantált kereset és a szerződés elérheti az 57.5 milliót. Clady-nek az idei évben lejárt a szerződése és franchise taget kapott a csapattól.

Clady szerződése az idei első franchise taggel ellátott játékos hosszútávú megállapodása. A határidő ma este 10 órakor jár le és jelenleg még 7 franchise taggel ellátott játékos nem kapta meg a hosszútávú szerződését.

Clady a szerződésében szereplő garantált 33 millió dollárt az első három évben fogja megkapni. A garantált összeg időszaka alatt évente átlagosan 11 millió dollárt fog keresni ami nagyjából megegyezik a St. Louis Rams-es Jake Long és a Houston Texans-os Duane Brown éves átlagával.

Offensive tackle poszton egyedül a Cleveland Browns játékosa Joe Thomas keres többet a szerződés első három évében. Thomas szerződése 40 millió dollárt tartalmaz az első három évre.

Clady szerződése öt év alatt 57.5 millió dollárt érhet el maximálisan. Ehhez annyi szükséges, hogy az öt év alatt legalább kétszer beválasszák az All-Pro keretbe. Ez nem tűnik lehetetlen feladatnak hiszen az eddigi öt éves pályafutása során már három All-Pro kerettagsággal rendelkezik.

Az elmúlt hétvégét követően nem volt meglepő a hosszabbítás hiszen mindkét fél igen pozitívan nyilatkozott a tárgyalásról. Mindkét fél engedett egy kicsit, hogy létrejöjjön a hosszabbítás. A Broncos több garantált összeget ajánlott míg Clady csökkentette az évi átlagos és teljes fizetési igényét.

A tackle mindvégig jó tárgyalási pozícióban volt, hiszen egy igen erős szezonnal a háta mögött ülhetett tárgyalóasztalhoz. Tavaly beválasztották a Pro Bowl és az All-Pro keretbe is. A ProFootballFocus.com a tavalyi szezon negyedik legjobb tacklejének választotta meg és mindössze egyetlen alkalommal sackelték Peyton Manning-et Clady hibájából.

(nfl.com, Fotó: cbssports.com, denverpost.com)