Elkezdődött a Bucs edzőtábora

Július 17.-én az NFL csapatok közül először a Tampa Bay Buccaneers legénysége kezdte meg idén az edzőtáborozást. Köztük is az újoncok, majd hozzájuk csatlakoznak 24.-én a harcedzett veteránok. A táborozás kapcsán adott sajtókonferenciát csapatunk vezetőedzője Greg Schiano, és pár érdekes dolgot is megtudhattunk tőle.

Azt hiszem a kérdés ami az edzőtáborral kapcsolatban a leginkább foglalkoztat minket mostanában, hogy méregdrágán szerzett, sérüléséből éppen rehabilitálódó cornerback-ünk Darrelle Revis jelen lesz-e? Schiano edző nem csigázta tovább a kedélyeket. Igen! Darrelle Revis csatlakozik július 24.-én a veteránokkal egyetemben a táborhoz. Sőt mi több úgy tűnik, hogy a corner abszolút bevethető állapotban lesz a szezonnyitón, ahol egykori csapatával a New York Jets-szel nézhet farkas szemet.

A többi sérült játékost sem kell egyenlőre félteni, Davin Joseph, Adrian Claybornés Carl Nicks is jelen lesznek a táborozás során, már az első naptól kezdve. Bár arról már nem esett szó, hogy milyen intenzitással fogják őket dolgoztatni, és vajon teljes értékű gyakorlatokat végezhetnek-e? Valószínűleg azért őket még óvni fogják kissé, Revis-szel egyetemben. De legalább már valamilyen gyakorlatokat végezhetnek majd. Clayborn azért már a felkészülési időszak korábbi szakaszaiban is jelen volt az edzéseken.

Újra lesz kondíciós teszt!

Ez elég fárasztóra sikerült tavaly, főleg a 16x100 yardos gyorsulások. Ez van Schiano egy állat! Lázadás meg volt is a Bounty-n rendesen, nagyon sokan vissza akarták mondani a szereplést az edzőtáborban. A rossz nyelvek szerint erősen hozzájárult ez a teszt ahhoz, hogy páran elhagyták tavaly a csapatot, mint például Dezmon Briscoe és Kellen Winslow. Persze aki rosszul szerepel ezen a teszten, azt Schiano edző nem fogja rögtön kivágni a csapatból, azonban nagyobb eséllyel találja magát az illető a roster alján. Ha tegyük fel a kezdő pozíció felül van ezen a bizonyos listán.

Az újoncok megszerezhetik a melót!

A szokásos: verseny, verseny, verseny. Greg Schiano elmondta, hogy a tehetség sokat számít, de bizony a tapasztalat sem lesz utolsó. Ezzel azt szerette volna tulajdonképpen mondani, ahhoz, hogy egy újonc kezdő pozíciót nyerhessen magának a csapatban, bizony jócskán túl kell tennie egy-egy már veteránnak mondható játékos teljesítményén. Itt külön kiemelte egyébként Akeem Spence-t, akinek jelenleg nagyon reális esélyei vannak a kezdő pozíció megszerzésére, mint nose tackle. Azonban a legutóbbi edzések jelenlegi állása szerint, még mindig Gary Gibson a nyerő.

Connor Barth vesztesége érezhető!

Vagy legalábbis Schiano ezt mondta. Barth része volt a csapat mezőnygól stratégiájának, és ebből a szempontból mindenképpen veszteség, hisz kiváló rúgó is volt. Azonban azt is elmondta, hogy az újonnan Barth helyére igazolt Tynes, egy minőségi rúgó, és minden bizonnyal érdekes lesz a Tynes-Dimke párharc, a kezdő posztért.

Ennyit előjáróban, a többit meg hamarosan úgy is meglátjuk.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu