Aláírta a franchise taget a Buffalo Bills safetyje Jairus Byrd

Véget ért a Buffalo Bills safetyjének Jairus Byrd-nek régóta tartó sztrájkja mert a védő tegnap aláírta a csapat által rárakott franchise taget. A free safety a tag értelmében 6.9 millió dollárt fog keresni a következő szezonban. A szerződés nem tartalmaz kizáró záradékot így akár 2014-re is franchise taget kaphat majd Byrd.

A védő a tag kiosztását követően lenyilatkozta, hogy nem akarja elfogadni az egyéves szerződést és mindenképpen egy hosszútávú szerződést akar magának. A hosszútávú szerződés megkötésének határideje azonban több mint egy hónapja, július 15.-én lejárt de az elfogadott tag miatt Byrd legalább pályára léphet a következő szezonban.

Byrd hosszútávú szerződésének egyetlen problémája az volt, hogy safety poszton játszik. A védő saját posztján a liga egyik legjobban fizetett játékosává akart válni és így évi 10 millió dollár körüli szerződésben gondolkodott. A probléma viszont az, hogy a safetykre vonatkozó tag értelmében a csapat egy szezonon keresztül sokkal kisebb összegért magánál tarthatja.

(nfl.com, Fotó: profootballtalk.nbcsports.com)