Ma éjjel megkezdődik a küzdelem a Lombardi-trófeáért

Előkerülnek a mezek, a szurkolók megőrülnek, a játékosok szeme alá felkerül a hamupor, megkezdődik az NFL alapszakasza, a csapatok megkezdik a harcot amely végén a győztes New Jerseyben magasba emeli a Lombardi-trófeát! Február 4-én hajnali 4-5 körül megkezdődött az amerikai futball szerelmeseinek hosszú böjtje, hogy ismét kiéhezve várják, hogy kedvenc csapataik ismét egymásnak feszüljenek. Ma este ez a böjt véget ért, hiszen megkezdődik az alapszakasz az NFL küzdelmeiben, ismét élesben megy a küzdelem.

Hogy ki fogja megnyerni a bajnokságot? Ilyenkor még nem tudni, ugyanis lehet bármilyen erős egy csapat, a sérülések, a formaingadozás mindig közbeszólhat. A ma este elkezdődő szezonra a szakértők a Super Bowl tavalyi vesztesét, a San Francisco 49ers-t tartják a legnagyobb esélyesnek, ahol draftjogokért cserélt gazdát a csapat tavalyi kezdőirányítója, Alex Smith. Idén a már a 2012-es szezon rájátszásában is a csapatot Super Bowlba vezető Colin Kaepernick fogja irányítani a kaliforniaiak támadósorát.

Talán nem túl nagy bátorság kijelenteni, hogy a legnagyobb rivális a Peyton Manning vezette Denver Broncos lesz, amely szerződtette a támadósorba a New England elkapóját, Wes Welkert. Magyar szempontból a legfontosabb esemény mégis Meskó Zoltán Pittsburghbe szerződése volt, ahol a bennfentesek szerint a gárda egyik meghatározó játékosa lehet ebben a szezonban.

De ne feledkezzünk meg a halálcsoportról se, hiszen az NFC Keleti csoportjában a Philadelphia és a Dallas is új edzőnek vág neki a szezonnak, amíg a Washingtonnál Mike Shanahan túl sokat kockáztat Robert Griffin III azonnali élesbevetésével. Philadelphiában nagy valószínűség a védelemmel több probléma lesz mint a támadásokkal, hiszen új emberek, új felállás érkezett. 

A mindig esélyes New England Patriots eléggé megfogyatkozott a nyáron, a botrányok se kerülték el a csapatot, mint Aaron Hernandez gyilkossági ügye. De ha valaki össze tudja fogni a gárdát, az a gárda QB-je, Tom Brady. Ha ez sikerül neki, akkor lazán bekerülhet a rájátszásba a Pats.

De mi lesz Tim Tebow-val? Idén Bill Belichick lehetőséget kínált neki, amivel nem élt. De talán a NY Jets is jobban járt volna ha megtartja, hiszen irányító poszton gyengén állnak. Mark Sanchez kikerült a keretből, míg Geno Smith és a friss igazolás Brady Flynn sem tűnik életbiztosításnak Rex Ryan csapatánál. Ilyen irányítók mellett én adtam volna esélyt Tebow-nak!

Az alapszakasz ma este rajtol el a denveri Mile High stadionban ahol a Broncos ellenfele a Lombardi trófea címvédő, Baltimore Ravens lesz. Az idei kiírás döntőjére, vagyis a Super Bowl-ra február 2-án kerül sor, amelyet a New Jersey-ben található East Rutherfordban rendeznek.

Forrás:

sport365 - Az online sportújság

sport365.hu

Fotó: post-gazette.com

Címkék: alapszakasz