Giants: A jövő elkezdődött?

Komoly átalakulások várhatóak csapatunkban a gyenge eredményeknek köszönhetően.Többen is 1 éves szerződéssel kerültek csapatunkhoz és jó néhány veterán játékos szerződése lejár. Az idei szezontól már nem sokat várhatunk, így eljöhet a fiatal játékosok ideje.

A futók között már egy éve megkezdődött a vérfrissítés, mikor David Wilson érkezett a draft első körében. A 2011-es szezonban döcögött a futójáték, így jó választásnak tűnt a remek playmaker képességekkel megáldott játékos. Az azóta visszatért Brandon Jacobs-ot kellett pótolnia. Idén tavasszal Ahmad Bradshaw szolgálatait is megköszöntük és egy újabb futót draftoltunk Michael Cox személyében.

Az elkapók papíron elit szintet képviselnek, hiszen a Cruz, Nicks, Randle hármast számos csapat elfogadná. Persze a fizetési keret nem végtelen és Cruz új szerződése miatt Nicks valószínűleg az idény végén távozik csapatunktól. Azt mondják egy trade is elképzelhető, Carolina vagy New England lehet az elkapó célpontja. Hiányában Randle több lehetőséget kapna, illetve Jernigan is a csapatba kerülne harmadik számú WR-ként.

A támadófal önmagában is megér egy misét. Néhány éve az egyik legjobb offensive line védte Manninget, ez az egység mára felbomlott és szinte teljesen átalakult. 2009-ben érkezett a draft második körében Will Beatty, aki a csapat kezdő vakoldali tackle-je lett. Túloldali társa az idei első körös Justin Pugh lehet a jövőben. A fal belső része? Káosz. Kevin Boothe úgy tűnik csak részmegoldást jelent, Chris Snee pályafutásának valószínűleg vége és David Baas is állandóan sérült. Jim Cordle nem rendelkezik kezdő potenciállal és James Brewer játékától sem vagyok egyelőre elragadtatva. Ellenben Brandon Mosley még kellemes meglepetést is okozhat. Az azonban látszik, hogy a jövőben szükség lesz a támadófal megerősítése.

A védőfalban is némileg hasonló a helyzet, számos változás elképzelhető. Justin Tuck szerződése lejár, teljesítménye pedig fokozatosan visszaesett, a sackre már esélye sincs. Jason Pierre-Paul még nem nyerte vissza teljes erejét hátműtétje után és nem is biztos, hogy valaha is a régi lesz. Mathias Kiwanuka hol DE hol LB volt, tőle sem várhatunk kiugró évet. Damontre Moore a harmadik körig csúszott, de a jövőben akár kezdő is lehet. A DT-k között Cullen Jenkins és Mike Patterson új ember, eddig nem is okoztak csalódást. Persze mindketten benne vannak már a korban, így maximum 2-3 évig lehet még rájuk számítani. Linval Joseph ellenben a legjobb éveiben van és játékával sincs probléma, viszont szerződése lejár. Az idei draftról is érkezett új ember Johnathan Hankins személyében, aki vasárnap volt először aktív és jól is teljesített. Ha így folytatja jó játékost szereztünk személyében.

A linebacker sorban teljes a katasztrófa. Jon Beason érkezett, ha egészséges tud maradni még 2-3 jó éve lehet. Meglátjuk...Dan Connor IR-re került és csak 1 éves szerződése van. Mark Herzlichtől már nem várok sokat és sajnos Jacquian Williams játéka is visszaesett. Egyedül Spencer Paysinger az, aki a jövőben is mutathat valamit. Remélhetőleg a jövő évi draftról egy használható játékost is sikerül szerezni.

A secondary-ben is lehetnek változások. Ross, Webster, Thomas már nem mai gyerekek és a sérülésekkel is alaposan meggyűlt a bajuk. Jayron Hosley-t még nem írnám le, de újonc éve után nemhogy egy szinttel feljebb tudott lépni, de pályára is alig kerül. Az egyetlen biztos cornerback tehát Prince Amukamara...A safety-k között nagy kérdés lesz, hogy Stevie Brown milyen teljesítményre lesz képes ACL szakadása után. Antrel Rolle jövő évi kivágásával 7 millió dollárt spórolhat a klub, így ha a játékos nem fogadja el a fizetéscsökkentést, akkor valószínűleg távozni fog. Ryan Mundy nem rossz, de hosszútávon nem egészséges őt a kezdőcsapatban tartani. Cooper Taylor erősen kérdőjel, érzésem szerint túl magas ő safety-nek.

Megállapítható tehát, hogy többek felett eljárt az idő és több játékidőt követelhetnek maguknak fiatal játékosaink. Nagyon fontos lesz a 2014-es draft, ahonnan remélhetőleg több játékos is kezdővé válik majd a jövőben és már újonc évükben leteszik a névjegyüket. A következő évek nagy feladata a támadófal és a védelem újjáépítése lesz. A védelemben elfér a vérfrissítés a védőfalba, a linebacker sort teljesen ki kell cserélni és a secondary-ben is akadhatnak hiányosságok. Egy sémaváltást sem tartok kizártnak a jövőben. Sok mindent eldönt majd a következő néhány mérkőzés. Egy-két vereség és akár a fejek is hullhatnak mind a játékosok, mind az edzők között.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Címkék: newyorkgiants