Beharangozó: Texans - Rams

NFL: Seattle Seahawks at Houston TexansMi lehet a megoldás a 2013-as Texans problémáira? Ki lehet a megoldás? Min kell változtatni, hogy visszatérjünk a győzelemhez vezető útra? A mai bejegyzés a Rams elleni beharangozó, illetve annak kellene lennie, de mégsem lesz az. Jó lenne, ha már a Rams ellen nyernénk, de lehetséges ez?

Lehetséges. Ezt több okból mondom. Miért? Mert nagyon erős csapatunk van. Minden poszton vannak igazi húzóembereink, mindenki megmutatta, hogy tud magas szinten játszani. Ha odateszik magukat a srácok, akkor minden rendben van… Legalábbis gondoltam eddig. Mindenki tudja, mi a probléma. Ki, a probléma. Már írtam róla, és ez a cikk nem arról szól, hogy savazzamSchaub-ot. Annak is megvolt az ideje, de ez most nem az.

Ő lesz a kezdő irányító, és tudjuk, bármi történhet ő marad az. Idén legalábbis mindenképpen. Kubiak nagyon bízik benne (bár már megszellőztette, hogy simán lecseréli, ha folytatódik az INT halom), ezért nekünk vele kell számolni. Baj ez? Baj. Van más megoldás? Nincs. Ez van ezt kell szeretni alapon, Schaub-ot kell szeretnünk. ennél rosszabbul nem játszhat, tehát innen csak felfele van.

Mi lesz ha felfele lesz? Mindenkinek össze kell kapnia magát, hozni azt a szintet amivel meccseket lehet nyerni. Hoppá! Ez már bőven megvan. A QB-n kívül mindenki hozza a jó szintet, sőt… Gyakorlatilag mindenkivel meg lehetünk elégedve, hiszen nincs ember, aki rosszul játszott volna az eddigi szezonban. Nyilván, van egy kis összecsuklás, miután már 4 PICK6-et dob az irányító, utána már nehéz 100%-on pörögni.

A címben feltett kérdésre válaszolva: A megoldás az, hogy bízunk irányítónkban, odaadjuk neki a csapat vezetését, és ő teljesíteni fog. Vagy ez az út van, vagy nincs út. Neki kell javulnia, a bizalom megvan az edzők és a csapattársak felől, mi több kell?

Sajnos elvesztettük kezdő TE-ünket, Owen Daniels-t, aki nagyon fog hiányozni a csapatból. Jó pár hetet kénytelen lesz kihagyni. Több hír is van visszatérésnek lehetséges időpontjáról; 4-6-8 hetet kell kihagynia, tehát valamennyit. Vélhetően inkább a 6-8 hetes időszak lesz a reális, hiszen azonnal leigazoltuk a San Diego Chargers Practise Squadjából Jake Byrne-t. GarrettGraham lép elő az első számú Tight End szerepkörébe.

A hétvégi meccsen hozzánk látogat a St. Louis Rams, ők is ugyanúgy 2-3-al állnak, mint mi. Mire lehet készülni? Remélhetőleg eladott labda nélküli meccsre. Ha ez összejön, akkor nem lehet nagy baj. Futás elleni védelmük nem az igazi, tehát nagy tere lehet Arian Foster-nek, és Ben Tate-nek. Remélem Kubiak 30+ futást ad Foster-nek, akkor nem szoktunk bajban lenni. Schaub-nak nem szabad sokat passzolnia, hogy visszajöjjön az önbizalma, és ne adja el a labdát.

Létfontosságú, hogy a védelem hozza azt, amit szokott. A ligaelit szintet. A passzjátékukra kell nagyon odafigyelni, szerencsére ebben nagyon jók vagyunk. A ligában ellenünk passzolnak a legkevesebb yardot, és a snap-ek 10%-ban sack-et érünk el. Ez nem semmi statisztika.

A győzelemhez szükséges teendők: Foster-Tate duó rengeteg futása, labdabiztosság, Bradford földbe döngölése.

Ezt a feladatot meg KELL oldani. Nem lehet a Texans 2-4, egyszerűen nem szabad elúszni a szezon elején. Közeledik a bye week, oda nem kellene negatív mérlegben menni. Nehéz feladat ez nem kérdés. De nincs mese, meg kell oldani!!

Forrás:

Houston Texans magyar szurkolói oldala

texans.hu