Mérkőzés összefoglaló: Vikings 10-35 Panthers

RegularSeason Game6, Panthers-Vikings2Fogalmunk nem volt arról a találkozón, hogy miként lehetne nyerni, de még a tisztes helytállás sem ment. Nagyon nehéz valami értékelhetőt találni a tegnapi mérkőzésről. Mindenki azt várta, hogy a bye week miatt a csapat megfelelően felkészül és simán hozza ezt a találkozót. Hát nem ezt történt. Nem is emlékszem ilyen mérkőzésre, ahol ennyire tanácstalanul bolyongtunk a pályán, miközben a meccs előtt esélytelenebbnek mondott csapat darabokra szedi a védelmet.

A találkozó előtt kiderült, hogy bár Ponder ott lesz a mérkőzésen, de mégsem ő fog kezdeni, hanem a London-ban sikert elérő Matt Cassel. A 4. legtöbb pontot szereztük a ligában mérkőzésenként, ez elég jó, bár nagyon sokat is kaptunk. A tegnapi 10 pont az szánalmas.

Se passz, se futás, se védelem. Mindent elmond, hogy Jeff Locke lett a meccs embere csapatunknál. Mindössze 10 futási kísérlete volt Adrian Peterson-nak, összesen 62 yardot hozott. Persze nem volt könnyű neki, mert a mérkőzés előtt 2 nappal vesztette el 2 éves kisfiát, akit súlyosan bántalmazott az anyja új barátja és belehalt sérüléseibe.

A statisztikákat böngészve most láttam meg, hogy Jerome Felton mindössze 6 snap-et volt fent a pályán vasárnap. Talán már előre feladtuk a meccset? Mindeni bízott benne, hogy Cassel hozza a múltkori formáját és megint sikert ér el, hát nem. Cassel ismét régi önmaga volt. Már az első drive-ban olyan sima interceptiont dobott, hogy azt el sem hittük.

Sajnos a találkozón nem volt összhangban a támadás és a védekezés. Míg a támadók rendszerint egy maximum másfél percig voltak fenn a pályán addig a védők olykor majd tíz perces állandó hajtásban voltak. Ez természetesen megborította az egyensúlyt, a védők fáradtak a támadók eredménytelenek voltak.

Három komoly sérülés is történt a meccsen, persze mind a mi oldalunkon. Három kezdő védőjátékos, Desmond Bishop, Harrison Smith és Xavier Rhodes is megsérült a meccsen, nem is tudták folytatni a játékot. Nem sokkal ezelőtt kiderült, hogy Desmond Bishop-nak, aki tegnap kezdett először sérülése után ACL (elülső keresztszalag) szakadása van, így a szezon hátralévő részében már nem lép pályára. Ezzel valószínű a karrierje is véget ért nálunk.

Harrison Smith-en (lábujjsérülés) és Xavier Rhodes-on (bokasérülés) ma MRI vizsgálatot végeznek. Az eredmény később várható.

Visszatérve a meccsre. A Panthers az intercetion után elég eredményesen és hosszan támadhatott. Ehhez mi csak asszisztáltunk. Két alkalommal is rámentek a negyedik kísérletre és ez vezetett odáig, hogy a Carolina megszerezze a vezetést. Josh Robinson (CB) volt talán a lehető leggyengébb védőnk aznap, két TD is róla született. Ebben a drive-ban Steve Smith-et kellett fognia, de az elkapó elég simán kapta el a labdát az endzone-ban a vendégek negyedik kísérleténél.

A másik ilyen eset LaFell 79 yardos elkapott TD-jénél volt, amikor üresen hagyta az emberét és ezt maximálisan megbosszulta. Frazier a mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy ez nem csak Robinson hibája, de mégis csak róla szerezték a pontot.

Igazából nem kell bűnbakokat keresnünk a találkozón, a sok egyéni hiba vezetett idáig, de maga a csapat sem volt ott fejben.

Cassel ezzel a teljesítménnyel már nem biztos, hogy jövő héten kezdeni fog a Giants ellen. Frazier szintén a mai sajtótájékoztatón mondta el, hogy az irányító kilétéről, aki a csapatot a Giants ellen fogja vezetni a Monday Night Football keretében szerdán fogják megmondani.

Az első negyedben pontot sem tudtunk szerezni. Van ez így máskor is és előfordul mással is, de nem láttuk azt a csapaton, hogy valami céljuk lenne. Eszembe jutott, hogy talán edzőbuktató meccs volt ez a Panthers elleni silány teljesítmény, de továbbra is Frazier az edző, így ez nem lehetett. Utoljára talán Brad Childress utolsó meccse volt ilyen, mikor a Packers-től kaptunk ki nagyon simán még 2010-ben.

A második negyedben sem mi irányítottunk, így a második TD-t is megszerezte a Panthers. Tolbert 10 yardos elkapással növelte a vendégek előnyét.  A félidő előtt feliratkoztunk az eredményjelzőre. A sérült Blair Walsh 22 yardról a két pózna közé lőtt, így 3 ponttal közelebb kerültünk az ellenfélhez.

A szünet sem hozott változást, talán csak még mélyebbre ásta magát az edző stáb, ahonnan jó pár emberkének kéne távoznia, de ez nem fog megtörténni, sajnos tudjuk.

A fordulás után jött az ominózus 79 yardos bekapott TD passz, így alig 1 perc eltelte után már 18 pont volt a vendégek előnye. Nem voltunk a helyzet magaslatán, mert ebben a negyedben majdnem minden támadás 3& out-al végződött, így megint csak a védelmet láthattuk a pályán. Még 10 perc sem telt el a második félidő kezdete után, de Cam Newton futásból is eredményes volt. 7 yardról, akadály nélkül rohanhatott az endzone-ba.

A zárónegyedre két pontszerzés maradt, de ezúttal az egyiket magunkra vállaltuk. Előbb azonban a Carolina volt eredményes.

Miután Cassel megdobta a második interception-jét a Panthers Tolbert 1 yardos futott TD-t ért el. Ilyet még nem láthattunk a meccsen, most már ez is kipipálva.

A találkozó végén azért valamelyest javítottunk, mert a meccsen összesen 9 elkapás jegyző és 97 yardot szerző TE, Kyle Rudolph 23 yardos TD elkapást csinált. Két védőről is sikeresen fordult le és az őt üldözők már csak a pontszerzést láthatták. Ezzel a pontszerzéssel a támadók valamit azért felmutattak, de nagyon, de nagyon kevés volt. A találkozó véget ért, a csoportban utolsóként állunk 1-4 -es mérleggel.

Az irányító, aki a Giants ellen fogja vezetni a csapatot a szerdai edzés előtt lesz megnevezve. Kíváncsian várjuk. 

Hétfő Esti Rangadó következik, ahol az eddig nyeretlen (0-6) New York Giants csapatával mérkőzünk meg. Érdekes meccs lesz és csak reméli tudjuk, hogy nem ellenünk fogja megtörni a balszerencsés útját a Giants.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com