Mérkőzés összefoglaló: Giants 23-7 Vikings (Vikings Hungary)

RegularSeason Game7, Vikings-Giants2Talán nincs is már lejjebb annál a teljesítménynél, amit a Monday Night Football mérkőzésen láthattunk. Ez a meccs a szurkolók szembeköpése, semmi más. Teljesen értékelhetetlen volt amit a pályán láthattunk. Na persze a Giants sem volt éppen a legjobb, két rossz közül most a hazaiak nyertek, semmi más nem történt. Nagy reményekkel mentünk neki a mérkőzésnek, hiszen a liga talán legrosszabb csapatával mérkőzhettünk meg a hétfői napon. A 0-6 -os mérleggel kicsit sem büszkélkedő Giants elvileg könnyen legyőzhető ellenfél lett volna.

A találkozó pont olyan volt, mint vártuk. Főműsoridőben két csapat szerencsétlenkedett a pályán, a mérkőzésen a létező összes hibát elkövetve, újra és újra az érdektelenség felé sodorta a meccset. A találkozó hetén, már szerdán bejelentette Frazier, hogy az alig két hete igazolt irányító, Josh Freeman fog kezdeni. Mi ezt elfogadtunk, megadjuk neki a lehetőséget, hátha tud valami épkézláb teljesítményt varázsolni a csapattal. Nos a tegnap mutatott játéka messze nem hozza az elvárt szintet. Persze csak két hete van itt, na de könyörgöm akkor passzolt volna 10-et és kész. Nekünk ez nem volt elég és 53 passzkísérletet csináltattak vele. Már akkor feltűnt, hogy hatalmas nagy homály lesz a meccsen, mikor 1/5 -el állt az első két drive után.

1960 óta Josh Freeman volt a második irányító, aki 50 passzkísérletnél is többel próbálkozott, ennek ellenére sem szerzett TD-t és ráadásul 200 yard alatt maradt. Nem éppen egy fényes jövő kezdete.

A meccsen mi nyertük meg a pénzfeldobást, így először a szezonban nem mi hordhattunk vissza először. Ezzel azt értük le, hogy az első negyedben gyakorlatilag nem is láthattunk Vikings támadójátékot, na nem azért mert 0 volt a teljesítmény, hanem mert a Giants egy majd 10 perces driveot vezetett, amivel 3-0 -ra alakították az eredményt a meccs elején. Az első hazai drive-ban minden volt ami kellett és ezzel kellően megalapozták a találkozót. Sajnos a kritikus harmadik kísérleteket mindig hatalmas hibával hoztuk, így a New York mindig megcsinálta azokat. Brown 36 yardról berúgta a mezőnygólt, 3-0 oda.

A mi első támadásunk kicsit rövidebb volt, mindössze másfél perc, ami alatt azonnal kiderült, hogy mit várhatunk Freeman-től aznap. Egy first down-t sikerült elérnünk, de sokra nem mentünk vele, mert Peterson-t rendre mínusz yardon állították meg, ez visszatérő hiba idén. Nem tart a fal ennyi az oka.

Hamar puntolnunk kellett, majd a Giants második támadás már szerényebb volt, így ők is hamar puntoltak. Weatherford a Minnesota 14 yardos vonaláig rúgta vissza a labdát, amit Marcus Sherels kapott el, majd ezután 86 yardon keresztül hordta vissza TD-re. Talán az egyetlen értékelhető megmozdulás volt a meccsen a Vikings részéről.

Az első negyed szépen véget ért és 7-3 -as előnnyel várhattuk a második játékrészt. A támadójátékunk nem volt túl meggyőző, a védelem is inkább csak a második Giants drivetól volt ott a pályán.

Kis szünet után a New York folytatta a megkezdett támadást, de nem sokra mentek vele, így punt következett. Mi hasonlóképpen játszottunk, így mi is elrúgtuk a labdát.

Már már jónak mondható volt a védelem, mikor 3 és 5 szituációnál Manning felívelte a labdát Nick-nek, aki persze nem tudta elkapni, de Rhodes szabálytalansága miatt mégis 23 yardot szereztek, így a redzone közelébe értek. A soron következő playben Randle kapta el Manning 24 yardos passzát és esett be a gólvonal mögött, megfordítva a meccset. Chris Cook védekezett rajta, aki gyakorlatilag ugyanúgy elkaphatta volna a labdát, mint a WR, de inkább csak nézte.

Ez kb. sokkolt minket, olyannyira, hogy 12 egymás után 50+ -ról értékesített mezőnygól után, ami NFL rekord, Blair Wlash 53 yardról nem tudta eléggé megrúgni a labdát és az a kapu előtt esett le. Hozzá kell tenni, hogy hátsó combizomhúzódással játszott a meccsen.

A szünet előtt még puntháború volt, így a Giants 10-7 -es előnnyel mehetett a félidei pihenőre.

A félidő után mi hordhattunk vissza. Sajnos a lehetőséggel nem tudtunk élni, mert 2 rossz passz és egy büntetés után puntolnunk kellett.  Locke elrúgta a labdát, ami Randle kezében landolt és elkezdett visszarohanni vele. Larry Dean leütközte a labdát birtokló játékost, aki kiejtette a labdát és a Vikings long snappere, Cullen Loeffler begyűjtötte a játékszert, így ismét mi támadhattunk. Persze ezzel nem sokra mentünk, mert Freeman rögtön eladta a labdát. Ahelyett, hogy inkább bevállalt volna egy sacket, feldobta a labdát, amit a Giants védője, Rolle elkapott.

Punt puntot követett, mígnem Sherels ismét megindult visszafelé az elkapott labdával, de megcsúszott vagy nem is tudom, de a lényeg, hogy elesett és kiejtette a labdát, amivel a Giants a mi 3 yardosunkról indíthatta a támadást.

A hét közben szerződtetett futó, Peyton Hillis 1 yardról végül befutott a gólvonal mögé és tovább növelte a hazaiak előnyét.

A tárónegyedben is a Giants szerzett pontokat. Előbb Brown 23 yardról rúgott a kapuba, majd egy hihetetlen szituáció után 1 percre rá ismét mezőnygólt értékesített 36 yardról. Egy újabb punt visszahordásból elvesztett labdából alakult ki a Giants mezőnygólja. Az újonc defensive tackle, Sharrif Floyd hordta vissza a labdát, na persze senki nem értette, hogy miért nála van a labda vagy hogyan került hozzá, de mikor leütközték kiejtette azt és a New York begyűjtötte, ebből lett Brown újabb field goal-ja.

Miután teljesen a nevetség tárgyává váltunk véget ért a meccs. A Giants ellenünk szakította meg a rossz sorozatát, amit valahol legbelül sejthettünk a meccs előtt, mert bár sorra kikapott a Giants, de az csak a szerencsétlen végkimenetelek miatt volt, mi meg szimplán rosszak voltunk.

A találkozóról ki kell emelni Jared Allen egyik sackjét. Hihetetlen módon tartóztatta fel Eli Manning-et. Az egyetlen játékos, aki nálunk élvezte a játékot a kezdő helyét visszakapó Marvin Mitchell volt. Minden jó megmozdulásánál ünnepelt. Legalább ő.

A meccs után a csapat tulajdonosa elmondta, hogy nem kíván változtatni a csapatán, így kezdtük el, így fejezzük be. A jövőhéten a Packers-el vívunk csoportrangadót. Egyenlőre nem tudni, hogy ki lesz az irányító, de Freeman debütálása nem biztos, hogy ki tudja majd szorítani Ponder-t, aki bár ott volt a meccsen végig ugrásra készen, de Frazier elmondása szerint egyszer sem gondolt arra, hogy Freeman-t lehozza és Ponder-t küldje be a helyére.

Íme Freeman debütálása a Vikings csapatában: 

Punt
Punt
Punt
Punt
INT 
Punt
Punt
Turnover 
Turnover 
Turnover 

20/53 passzkísérlet és 190 passzolt yard

A találkozón Adrian Peterson megint nem kapta meg azt a lehetőséget, ami véleményünk szerint járt volna neki. Mindössze 13 alkalommal kapott labdát és csak 28 yardot ért el. A legutóbbi két meccsen csak 23 futása volt és 90 yardot szerzett belőle. Ezt nagyon eltaktikázták az edzők, mert egy MVP-t nem lehet így háttérbe szorítani.

Ti nem tudom, hogy vagytok vele, de én úgy érzem, hogy elértük a mélypontot. Illetve talán még az lehet rosszabb, ah még pontot sem szerzünk. Úgy vélem, hogy már csak a két nyeretlen csapat rosszabb nálunk és ez nem is fog változni, mert egy igen húzós sorozat elé nézünk. Lényegében eddig volt valami esély a győzelemre, innentől már csak erős csapatok jönnek. Ne feledjétek, hogy a Packers elleni meccs egy órával előbb kezdődik az óraátállítás miatt. Találkozunk vasárnap.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com