Mérkőzés összefoglaló: Cowboys 27-23 Vikings

RegularSeason Game9, Vikings-Cowboys2A Dallas sem az a csapat melyet sikerült volna legyőzni, az utolsó percben fordítottak és nyertek. Hiába vezettünk még a meccs vége előtt még 1 perccel, a Dallas Cowboys megcsinálta ugyanazt, mait idén már a Cleveland és a Chicago is megcsinált ellenünk. Nem esélyesként mentünk el Texas-ba, de a találkozón végig versenyben voltunk ,annak ellenére, hogy bődületes hibákat követtünk el.

Az irányító most is Christian Ponder volt, aki egyébként a Redskins ellen is marad kezd. Szóval Ponder vezette a csapatot és amúgy összességében nem játszott rosszul, de az eladott labdája nagyon sokba került a csapatnak.

Ami meglepett, hogy kicsit merészebb volt a játékhívás az OC részéről, mint az eddig megszokott futás, futás, futás és punt. A mérkőzésen az első drive-ot mi vezethettük és meglepett, hogy no huddle offense-el mentünk neki három playnek. A sok szabálytalanság megöli a támadójátékunkat, ez nem egyszer láttuk tegnap is.

Voltak kritikus részek az első drive-ban, de Ponder legalább megfutotta a first drive-ot. Nem vagyok biztos benne, hogy Freeman-nek vagy Cassle-nek sikerült volna. Nem mellesleg Freeman inaktív volt a meccsen, ami idén már a 4 alkalom neki, mióta nálunk van.

Sajnos nem értünk el olyan távolságba a pályán, hogy Walsh rúghatott volna, így Locke puntolt. Valami olyat láthattunk az első Vikings támadósorozatnál, amit idén eddig nem sokszor. Nem csak 1 percig voltunk fenn a pályán.

DeMarco Murray visszatérésével vélhető volt, hogy a Dallas a földön is fogja járatni a labdát. Ennek ellenére mindössze 4 futási kísérlete volt Murray-nek a meccsen, de a Dallas összesen is csak 9 alkalommal futott az egész találkozón. Ezzel szemben Romo 51 alkalommal passzolt a találkozón, ebből 34 passz célpontot is talált, legtöbbször Jason Witten-t, aki 8 elkapással, 102 yarddal és 1 TD-vel zárt.

A Cowboys az első drive-jukban jól jött előre és 4 perc alatt el is értek a Vikings 23 yardos vonalához, ahonnan viszont csak mezőnygólt értékesítettek. Bailey 41 yardos találatával tehát előnyben a hazaiak.

A no huddle megjelent a második drive-unkban is, amiben a passzkísérletek száma a futási kísérletek fölé kerekedett. Ponderék végül a Dallas 5 yardosáig jutottak el és Walsh 23 yardos mezőnygóljával 3-3 -ra módosították az állást.

A védelem a helyén volt azért a meccs egyes részein és nem volt az sem lehetetlen, hogy 3& out-al leküldjük Tony Romo-ékat. Még a második negyed előtt megkezdtük a támadást, amit abban folytattunk. 4-1 -re nekimentünk az ellenfél 16 yardosánál, de Peterson nem tudta megfutni a first down. Jobb oldalon nem nagyon ment a futás eddig sem, de rendszerint arra futtatták Peterson-t. Ez nem jött be és a biztos három pont helyett 0 pont jött ebből a támadásból, de legalább nem azt láttuk, hogy feladjuk és inkább biztosra megyünk, hanem bevállalós játék volt. Ne féljetek ezután Musgrave maradt a régi tervnél.

Nem történt tragédia, a Cowboys jöhetett. Nem voltak könnyű helyzetben, mert igen hátulról kellet indulniuk, de a drive-ot mégis pontokkal fejezték be. Igaz nem TD-vel, mint amire a hazai közönség számított, hanem Bailey 44 yardról rúgott a póznák közé, amivel ismét vezetett a Dallas.

A szünet előtt ismét, így ismét mi támadhattunk. A drive-ban Ponder 43 yardot passzolt, Peterson 30 yardot futott, így jutottunk el a Dallas 6 yardosáig. Többen kérték, hogy ne középső futás legyen, mert azt rendszerint levédte a Dallas. A snap után Ponder nem passzolta le a labdát és 6 yardos, középen futott TD-t szerezve megfordította a meccset. Az irányítónak egyébként ez volt a 4. TD-je idén, amit futásból ért el.

A szünetre 10-6 -os előnnyel mehettünk el mindenki legnagyobb megdöbbenésére. Az eddig a második legtöbb pontot szerző Cowboys pedig csak két mezőnygólt ért el az első két negyedben.

A fordulás után a Cowboys indította a támadását, nem is rosszul, hiszen az első drive-ből TD-t értek el. Sajnos a tartalékos secondary megbosszulta önmagát, hiszen előbb Bryant és Beasley elkapásával jutottak előrébb a hazaiak, majd két nagy Witten elkapásnak köszönhetően a TD-t is megszerezték. Mindkét Witten elkapásnál Mistral Raymond védekezett a dallas-i TE-n, de mindkétszer nagyon melléfogott, így jött össze előbb egy 26 yardos elkapás, majd a 26 yardos elkapott TD. Ekkor 11:43 volt hátra a harmadik negyedből.

Tudni kell, hogy nem sokkal ezelőtt sérült meg a Vikings jobb oldali tackle-je, Phil Loadholt és a helyére J’Marcus Webb állt be, aki idén még nem látta a pályát belülről. Persze ez azonnal megbosszulta önmagát, hiszen a jó dallas-i punt után a saját 5 yardosunkról kellett jönnünk.

Alig, hogy elindult a play Webb-en azonnal átjött a Dallas védője, Selvie, majd miután Ponder már a saját endzonejában állt nem tudott nagyon merre mozogni. A Webb-en simán átjövő védő sackelte Ponder-t, aki kiejtette a labdát és a szintén Cowboys játékos, Hayden rávetődött a játékszerre és TD-t szerzett. Ez a harmadik negyed vége előtt 11:36 -tal történt, tehát 7 másodperc alatt kaptunk 14 pontot.

Nem esett valami jól, de nem adtuk fel és bár kicsit nagyobb hátrányból, de folytattuk a meccset. A harmadik negyed eleji baki után ismét támadni próbáltunk. Nem is rosszul, mert a drive végén TD-t értünk el. Kyle Rudolph 31 yardos TD elkapásával zárkóztunk az ellenfélre, de ez sajnos vezéráldozatokkal járt. Rudolph ebben a pontszerzésben megsérült és mára ki is derült, hogy 1 hónap kihagyás minimum vár ár. A találkozón nem is játszott ezután.

A harmadik negyedben ezután punt puntot követett és lassan elérkezett a záró negyed. Az előző negyedben megkezdett támadásunkat folytva haladtunk előre. Nem tartottunk ki sokig, mert Ponder eladta a labdát, mikor nagy szükségünk lett volna, hogy előre jussunk. Csodával határos módon ezzel a labdaszerzéssel nem tudott élni a hazai csapat és nekik puntolniuk kellett.

A következő Vikings egyértelműen Adrian Peterson-ról szólt. Előbb egy 52 yardos futást láthattunk tőle, majd egy ismét egy emberfeletti teljesítménnyel szerzett TD-ért el a Vikings drive-jában. A 11 yardról a gólvonal mögé bevitt labdában elengedhetetlen szerepe van, a múlt héten kétszeri is elküldött játékosnak, a TE Chase Ford-nak, aki nem hagyta, hogy Peterson térde, könyöke vagy valamilyen olyan testrésze földet érjen, amely megállítaná a játékot. Kirángatta a Dallas védői közül és az endzone-ba esett vele. Ford helyet fog kapni a következő meccseken is, mert Rudoplh kiesésével Carlson első számú TE lett, Ford pedig előlépett második számúnak.

Walsh kihagyta a az extrapontot, először karrierje során. Még mindig sérült a bal hátsó combizma a kicker-nek, akinél ez idén nagyon megmutatkozik. Igaz, így is sokkal jobb bármely más rúgó játékosnál a ligában.

Ismét a Dallas támadhatott. Sajnos ezt a drive-ot sem úsztuk meg sérülés nélkül, mert az újonc CB, Xavier Rhodes is megsérült. A helyére beálló A.J. Jefferson bámulatosan mutatkozott be a mérkőzésen, hiszen az első pályán töltött playében elkapta Tony Romo passzát, így visszakerült hozzánk a labda. Ez volt Jefferson második inteception-je karrierje során, de első a Vikings csapatában.

A meccs közben Chad Greenway elérte a mérföldkövet, hiszen meglett az 1000 tackle-je karrierje során.

A labda visszakerült hozzánk és támadhattunk. A drive azonban ismét egy bénázás volt. Nem tudtunk first down-t szerezni, ráadásul 4&5-nél a Dallas 36 yardosán hagytuk lejárni az időt, így egy esetleges first down vagy mezőnygól helyett a puntot választottuk, mikor már csak alig három perc volt hátra. Kb. 54 yardos mezőnygólkísérlet lett volna, de ha nem megy be akkor sem lett volna semmi.

A pun után a védelmen volt a sor, hogy megvédjék, az akkor 3 pontos előnyünket. Nem nagyon sikerült, mert Romo 7/9 -es passzmutatóval átmenetelt a pályán a Dallas offense-el együtt és 35 másodperccel a vége előtt a rossz védekezésnek is hála Harris megszerezte a vezetést a hazaiaknak.

Utolsó esélyünk volt, hogy megfordítsuk a meccset, de az egész drive alatt látszott, hogy reménytelen. Még Ponder-t sackelték is, aki ki is ejtette a labdát, de szerencsére visszaszerezte.

Majd következett 2 Carlson elkapás, amivel eljutottunk a félpályáig. 

Mindössze 4 másodperc volt hátra a meccsből, mikor 47 yardot kellett volna megtenni a TD-ig. Itt már csak egy Hail Mary segíthetett volna, pont úgy, mint a szombati Northwestern-Nebraska meccsen, ahol a Nebraska szintén ilyen helyzetből egy ilyen passzal megfordította a meccset. A kommentátoroknál is elhangzott a Nebraska meccs és mondták, hogy vajon Ponder is olyan lesz, mint a Nebraska irányítója? Hát nem lett olyan, sőt nagyot is égett. A play elindult, az elkapóink rohantak az endzoneba, Ponder a csillagon táncolt. Az óra 00:00-ra váltott, majd Ponder eldobta a labdát az endzone irányába, de a Dallas 5 yardosán leesett úgy, hogy senki nem kapta el. Hát elég gáz, hogy még ekkorát sem bír passzolni. A meccs véget ért, a Dallas 27-23 -ra megverte a Minnesota-t.

1961 óta ez a legrosszabb szezonkezdése a csapatnak. Az 1-7 -el már nem nagyon lehet mit kezdeni, csak a jövőre lehet koncentrálni. Most egy rövid hét követezik, így felgyorsítjuk az eseményeket, hiszen csütörtökön már a Washington Redskins-t fogadjuk a Mall of America Field-en.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com