A fekete hétfő

Holnap jön el az NFL edzők rettegett napja, a fekete hétfő. A mai utolsó alapszakasz mérkőzéseket követően 20 csapat már csak a jövőre fog koncentrálni. Ennek az első lépése az edzők (és több esetben a general managerek) eltávolítása szokott lenni. Az idei szezonban egyedül a Houston Texans vezetőedzőjét Gary Kubiak-ot küldték el szezon közben. Most viszont már egészen más a helyzet. Lássuk kik a potenciális állás nélkül maradó edzők!

AZ NFL HUNGARY VÉLEMÉNYE SZERINT

Akiknek mennie kell:

Washington Redskins - Mike Shanahan; négy éves irányításának legrosszabb szezonját zárták. A tavalyi playoff szereplést követően a Redskins jelenleg a liga legrosszabb csapata lett. Váltani kell így el kell küldeni Shanahan-t.

Tampa Bay Buccaneers - Greg Schiano; Egész évben csak a problémákról lehetett hallani így mennie kéne Schiano-nak. A Glazer-ek még nem rúgtak ki vezetőedzőt a szezon közben így lehet csak ez tartotta a posztján a vezetőedzőt. Mindezek ellenére még három éves szerződése van Schiano-nak így elképzelhető, hogy kapni fog egy utolsó esélyt.

Minnesota Vikings - Leslie Frazier; A tavalyi szezonban Adrian Peterson befuttatta a csapatot a playoffba de idén visszatértek a tavalyi előtti formához. Ezt már nem fogja megmagyarázni Frazier. Az egyik legbiztosabb távozó.

Tennessee Titans - Mike Munchak; A csapat nem változik az irányítása mellett. Sem jobbak sem jobbak nem lettek. A tavalyi szezont megúszta de Bud Adams halála miatt nagy átalakításokra lehet számítani. El kell küldeni Tennessee Titans-et.

New York Jets - Rex Ryan; Jól indult Ryan vezetőedző pályafutása de az utóbbi három évben főleg csak a problémákról lehetett hallani. Tavaly csak a general managert váltották le de idén Ryan-t is eltávolítják a poziciójából.

Detroit Lions - Jim Schwartz; A tavalyi pocsék szezont követően még bizalmat szavaztak a számára, de most már távozni kellett. Elszórakozták a csoportjukat pedig a sérüléseket tekintve a legszerencsésebb csapat volt az NFC északban.

Dallas Cowboys - Jason Garrett; Még van esélyük a playoffra de az Eagles támadóalakulata szenzációsan teljesít az utóbbi hetekben és a Cowboys védelme pocsék volt az idei szezonban. Tony Romo kiesése sem növeli az esélyeiket. Valószínűleg idén is lemaradnak a playoffról és Jerry Jones tulajdonos kijelentése ellenére is el küldeni Garrett-et.

 

Akiket hiba lenne elküldeni:

Oakland Raiders - Dennis Allen; egy rendkívül nehéz pénzügyi időszakban lett a csapat vezetőedzője, jövőre rengeteg hely felszabadul a fizetési sapkában így mindenképpen adni kell még egy esélyt.

Jacksonville Jaguars - Gus Bradley; Az újonc vezetőedzők közül Bradley kapta a legnehezebb feladatot és remekül helyt állt. Minden elemző szerint az NFL leggyengébb csapata volt a Jaguars de így is négy győzelmet (2-vel többet mint tavaly) szereztek. A szezon második felére összeállt a csapat, mindenképpen meg kell tartani Bradley-t.

Atlanta Falcons - Mike Smith; A szezon elején a Super Bowl egyik esélyesének számítottak de az idei szezonra teljesen szétesett a Falcons. Több apró probléma felelős a kisiklás miatt így meg kell tartani Smith-t.

New York Giants - Tom Coughlin; A katasztrofális szezonkezdet után magára talált a Giants, de sorozatban második évben lemaradtak a rájátszásról. A két 0-s mérkőzésükre sokáig emlékezni fognak a szurkolókról de a két gyűrűt sem fogják elfelejteni. A legjobb megoldás talán Coughlin visszavonulása lenne, de ha folytatni akarja akkor nem fogják elküldeni.

St. Louis Rams - Jeff Fisher; Egy ilyen nagy nevű edzőt mindig nehéz elküldeni. Alakul a csapat, nagy meglepetést okozna a menesztése. Sam Bradford jövője talán bizonytalanabb mint Fisher-é.

Pittsburgh Steelers - Mike Tomlin; A fizetési sapka problémák miatt több játékosától is meg kellett válnia a Steelers-nek. Zsinórban másodszor fognak lemaradni a rájátszásról, bár még van esélyük a playoffra de ahhoz egy kisebb csoda kellene. A következő szezonban is Tomlin lesz a vezetőedző.

Miami Dolphins - Joe Philbin; Ha meglesz a playoff akkor semmi baj és minden folytatódhat jövőre. Ha viszont nem akkor komoly veszély fenyeget Philbin és a general manager Jeff Ireland állását is. Sok új játékos érkezett Miamiba az idei offseasonban így az edzőnek is időt kell adni.

(x) Houston Texans - Már menesztette az edzőjét és a hírek szerint kedden kinevezik az utódot. A jelenlegi defensive koordinátor és ideiglenes vezetőedző Wade Phillips, a Penn State vezetőedzője Bill O'Brien, a San Diego Chargers offensive koordinátora Ken Whisenhunt és a Chicago Bears korábbi vezetőedzője Lovie Smith esélyes a posztra.

Kép: mankindunplugged.com