Gőzerővel folyik az új vezetőedző keresése

NFL Field_1Január 25-re már edzőt ígértek a csapatnak, de nem feltétlen kell ezt a dátumot megvárni. 8 év óta először fordul elő, hogy a Minnesota Vikings vezetőinek új főedzőt kell keresnie a csapatnak. 2010-ben ugye megoldották házon belül, de most új kezdetet akarnak. A feladat a Vikings General Manager-ére van bízva, Rick Spielman-nek kell megtalálnia azt a személyt, aki a következő idénytől sikeresen irányíthatja a Vikings csapatát.

Már Frazier elküldése után elmondta, hogy dolgos napok elé néznek és nem lesz unatkozás.

Spelman elmondta, hogy 13 kategóriát állítottak fel, ami szerint rangsorolják a leendő vezetőedző jelölteket. Lehet korábbi NFL vezetőedző, korábbi NFL koordinátor, egyetemi edző akinek van és akinek nincs még NFL tapasztalata.

“Nem offense vagy defense specifikált edzőt keresünk, hanem olyat, aki a legjobban illeszkedik a szervezetünkhöz.” – mondta el Spielman.

Mark Wilf és Zigy Wilf törölte a megbeszéléseket a következő két hétre Spielman-al, ez külön ő kért, mert nagyon elfoglalt lesz az edzőkkel való interjúk miatt. 

A Vikings jelenleg 5 csapattal, a Houston, a Cleveland , a Washington , a Tampa Bay és a Detroit csapatával verseng a legjobb edzőkért. Ebből ugye a Texans január 1-jén ki is szállt, mert 5 éves megállapodást kötött Bill O’Brien-el, aki korábban a Penn State vezetőedzője volt. O’Brien egyébként velünk is szóba lett hozva, de így őt kihúzhatjuk a listáról.

Több edző is interjúzik majd Speilman-el, név szerint a Seattle offense koordinátoraDarrell Bevell , a Seattle defensive koordinátora Dan Quinn , a Denver offense koordinátora Adam Gase , a Denver defensive koordinátora Jack Del Rio , a San Francisco offense koordinátora Greg Roman, a Cincinnati offense koordinátora Jay Gruden és a Cincinnati defensive koordinátora Mike Zimmer. Ők mindannyian szerepelnek a listán, akikkel Spielman egyeztetni fog.

Van a listán még egy ember nevezetesen az Arizona defensive koordinátora Todd Bowles. Sokak szerint ő a legesélyesebb arra, hogy a Vikings következő vezetőedzője legyen. Bowles szépen megszervezte a Cardinals védelmét, ráadásul nem sok kellett, hogy az Arizona bejusson a rájátszásba.

Bowles mellett a Bengals támadó koordinátora Jay Gruden is a nagyon esélyesek közé sorolható. Gruden-t már láthattuk tavaly, ráadásul ellenünk is játszottak és eléggé szétszaladták a védelmünket.

Érdekesség, hogy a Vikings jelenlegi special team koordinátora Mike Priefer is számíthat majd az interjúra, mert ha hisztek, ha nem akár ő is lehet a vezetőedző. Vele kapcsolatosan annyit kell még tudni, hogy tavaly még mielőtt kinevezték volt a Bears élére Trestman-t, ő is meg volt hívva interjúra  Chicago-ba, szóval nem elképzelhetetlen, hogy végül Priefer lesz az új Vikings HC.

Emlegették a Bears korábbi vezetőedzőjét Lovie Smith-is, de ne féljetek ő gyakorlatilag már a Buccaneers vezetőedzője, bár a Lions is erősen pedáloz érte.

Nem csak NFL-ben tevékenykedők szerepelnek a lehetséges jelöltek között. Az egyetemi részlegről is érkezhet akár az új HC. Két edzőt neveztek meg. A Vanderbilt főedzőjét, James Franklin-t, aki korábban egy évig volt már NFL-ben. A Green Bay elkapó edzője volt 2005-ben. Másik egyetemi jelölt a Stanford vezetőedzője, David Shaw. 2012-ben és 2013-ban is megnyerte a PAC-12 -t csapatával, ráadásul van NFL-es tapasztalata. Az Eagles-nél, a Raiders-nél és a Ravens-nél WR és QB edző évekig. 

A következő két hét az edzőkről fog szólni nálunk, ráadásul ha megszületik a döntés és kinevezik az új vezetőedzőt akkor nagy tisztogatás várható majd a koordinátoroknál és asszisztenseknél.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com