Eagles szabadügynökök

A szezon véget ért, már a drafthelyünk is ismert (1/22), a jövőévi ellenfelek is (NFC East csapatai oda-vissza - 6 mérkőzés; NFC West csapatai: Seahawks és Rams itthon, Cardinals és 49ers idegenben - 4 mérkőzés; AFC South csapatai: Jaguars és Titans itthon, Colts és Texans idegenben - 4 mérkőzés; NFC Norht és South győztese: Panthers itthon és Packers idegenben - 2 mérkőzés), valamint ugyan lehet változás az edzői stábban, de nagyjából egyben fog maradni előreláthatólag, így az is. Ami ugyanakkor még nem ismert, az a roster összetétele.

Mint tudjuk, a nyárra az 53 fős keret 90 főre fel lesz duzzasztva, ebből lesz majd 3 fokozatban kialakítva az 53 fős aktív keret és a 8 fős edzőcsapat. Ahhoz, hogy a keretünket meg tudjuk jósolni, a legelső, lássuk, kik azok, akik szabadügynökök (úgynevezett UFA játékosok, azaz unrestricted free agent) lesznek március 11-től, ha addig újabb szerződést alá nem írnak velünk. 10 ilyen van, jöjjenek ők, és melléjük pár információ.

Nate Allen, S - 2010-es második körös választott, aki élete első meccsén mindjárt kezdő is volt. Idén 94 szerelést mutatott be a 16 mérkőzésen (mindegyiken kezdő volt), mely karrierje legjobbja.

Colt Anderson, S - A speciális egység sztárja, 2011-ben és 2012-ben is ő lett az egység legjobb játlkosa, idén pedig a legtöbb speciális egységben bemutatott tackle került a neve mellé. 2012-ben 4 mérkőzésen kezdő is volt.

Kurt Coleman, S - 2 évig kezdő volt, tavaly például 105 szerelésig jutott, idénre tartalék safety vált belőle, valamint a speciális egységben használtuk (9 tackle ott, 4. legtöbb a csapatban).

Riley Cooper, WR - Először volt kezdő, 47 elkapásból 835 yardig és 8 touchdownig jutott, mindegyike karrierje legjobbja. Sőt, mindegyik jobb mint a korábbi 3 szezonban összesen elért teljesítménye (idei szezon előtt összmérlege: 46 elkapás, 679 yard, 5 TD).

Clifton Geathers, DE - 1 éve érkezett egy csere keretében a Coltstól, tartalék játékosként összehozott 26 tacklet.

Donnie Jones, P - Ez volt az első éve Eagles mezben, és máris a franchise valaha volt legjobbja lett nettó punt átlagban (40.4 yard) és 20 yardon belülre rúgott puntok számában (33).

Jeremy Maclin, WR - ACL szakadás miatt kihagyta a teljes idei évet a korábbi első körös elkapó. Első négy évében 258 elkapás (valaha volt legtöbb Eagles játékostól első 4 évében), 3453 yard (harmadik legtöbb) és 26 elkapott touchdown (ötödik legtöbb) a mérlege.

Michael Vick, QB - Kezdőként kezdte az idei esztendőt, 6 meccsen 1216 yardig, 5 TD-ig, 3 eladott labdáig jutott, majd megsérült és Nick Foles kiszorította. 2010 volt a legjobb szezonja Eagles mezben, akkor 62.6%-os hatékonysággal dobált össze 21 TD-t és mindössze 6 eladott labdája volt, amivel az Eaglest az NFC East élére kormányozta.

Phillip Hunt, LB - Ő kivétel, ugyanis RFA lesz, azaz restricted free agent. Az idei szezont ACL szakadás miatt kihagyta, előtte lévő 2 évében 3 sack és 23 tackle a mérlege, de akkor még DE poszton használtuk.

Cedric Thornton, DE - Ő is kivétel, ő pedig ERFA lesz, azaz exclusive rights free agent. Idén volt először kezdő, 78 tackleig jutott, amiben volt sack, safety és kiharcolt fumble is. Ha ajánlatot teszünk rá, akkor maradni fog 2014-re.

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu

Kép: sports.yahoo.com