A szokásos Half Time Show - videók!

Amerika legnagyobb showműsora nem maradhat el sztárfellépők nélkül, amely idén se marad el, de emellett kitérünk a 2004-es botránytól kezdve a veterán rock bandák bulijain át egészen Michael Jacksonig.

Egy Super Bowl sem maradhat el a félidőben rendezendő koncert nélkül, amelyen a legnagyobb sztárok lépnek fel az Egyesült Államok legnézettebb tv-közvetítésében. Ez a Half Time Show amelyre még a legnagyobb sztároknak is megtiszteltetés, hogy felléphetnek, így még pénzt sem kapnak érte. Ahogy eldörren az első félidő végét jelző pisztolylövés a játékvezetőktől, azonnal a munkások veszik át a terepet és rekordsebességgel építenek fel egy színpadot.

Az idein sem maradhatnak el a hírességek, ugyanis már nyáron bejelentette az NFL, hogy a New York-i mérkőzésen napjaink egyik legnépszerűbb énekese, Bruno Mars fogja szórakoztatni a közönséget. Mellettük a hírek szerint fellép a Red Hot Chili Peppers és a U2 zenekar is, tehát a szurkolók biztos nem fognak unatkozni.

Ez a verzió még a nézők számára is érdekes lehet, hiszen ennek köszönhetően nem 15 percig, hanem 30-40 percig tart a szünet a mérkőzésen. A játékosoknak ismét be kell melegíteniük, bővebben át tudják beszélni a taktikát, emellett egy teljesen új mérkőzés is kezdetét veheti. Mondjuk ehhez elég lehet egy áramszünet, mint egy évvel ezelőtt New Orleansban.

Az NFL nagydöntője közben először 1972-ben, a VI. Super Bowl alatt léptek fel híres énekesek, ugyanis akkor a legendás trombitaművészre, Louis Armstrongra emlékeztek a pályatársak, mint többek között Ella Fitzgerald, vagy Al Hirt.

Addig csak főiskolai és gimnáziumi rezesbandák szórakoztatták a lelátón elfoglaló fanatikusokat.

A sztárok elhívása elsősorban az 1988-as rendezvényen kezdődött el, amikor is Chubby Checker igyekezett szórakoztatni a nagyérdeműt.

1991-től kezdve pedig már a legnagyobbak léptek fel az NFL színpadán, ugyanis ekkor a népszerű New Kids On The Block fiúzenekar, 1992-ben pedig Gloria Estefan zenélt nekünk. Az egyik legjobban várt fellépésre 1993-ig kellett várni, amikor a pasadenai Rose Bowl-ban Michael Jackson a legnagyobb és legnépszerűbb számait adta elő.

2004-ig minden rendben ment, azonban ekkor Justin Timberlake és Janet Jackson teljesen meggondolatlanságot tett, ugyanis a korábbi N'Sync frontember letépte az énekesnő ruháját és főműsoridőben több millió ember, tv-néző láthatta a fedetlen kebleket. Ezért persze a közvetítő CBS csatornát alaposan meg is büntették, így 2011-ig csak a régi idők sztárjait hívták meg.

2005-ben Paul McCartney legendás Beatles dalokkal, 2006-ban pedig igazi zúzást élhettek meg a lelátón a Rolling Stones által.  

Személyes véleményem szerint a legjobb félidei showműsort 2010-ben láthattuk, amikor a legendás brit rock banda, a The Who zenekar játszotta el a miami Sunlife stadionban a legnépszerűbb slágereit, amit szinte üvöltött a közönség is, de abban is biztos vagyok, hogy jópáran a televízió készülékek előtt szintén.

2011-ben ismét visszatértek a popszakmához a veterán rockzenészek után, amikor a Black Eyed Peas játszotta el legnépszerűbb dalait a dallasi közönségnek olyan sztárvendégekkel, mint a Guns 'N' Roses gitárosa, Slash.

2012-ben ismét botrány és ismét a CBS csatornán. Ezúttal az elkövető Lil' Kim, aki Madonna sztárvendégeként a Nicki Minajzsal közös számuk premierjén mutatott be a kamerának. Az eseményt használva ekkor mutatták  a Give Me All Your Luvin-t, ami ezután hónapokig uralta a zenecsatornák és rádiók műsoridejét. 

Vannak olyan fellépők is, akiket egyártalán nem érdekel maga a sportesemény, csak a zenélés. A 2009-es Super Bowl előtt tartott sajtótájékoztatóján nem kerülgette a forró kását Bruce Springsteen, egyenesen kijelentette, ha a futballról kérdezik, akkor a világ legrövidebb sajtótájékoztatóját tartotta meg. A hírek szerint a konferencia lement, az énekes pedig egy hatalmas bulit csapott a tampai stadion küzdőterén.

AMERIKAI FUTBALL
NFL-Super Bowl Half Time Show, az elmúlt 10 év fellépői:
2004: Janet Jackson (közreműködött: P.Diddy, Nelly, Kid Rock és Justin Timberlake)
2005: Paul McCartney
2006: The Rolling Stones
2007: Prince
2008: Tom Petty and The Heartbreakers
2009: Bruce Springsteen and the E Street Band
2010: The Who
2011: The Black Eyed Peas (km: Usher, Slash)
2012: Madonna (km: Nicki Minaj, Lil' Kim, Ce Lo Green, LMFAO)
2013: Beyoncé Knowles (km: Destiny's Child)

Forrás:

Sport365 - Az online sportújság

sport365.hu

Képek: dopeavenue.com, hitfix.com, spokeo.com