Az irányító pozíció frissítése

A napokban beszámoltunk nektek, egy érdekes nyilatkozatról, melyben új vezetőedzőnk, Lovie Smith egy cseppet sem tagadta, hogy frissíteni szeretné az irányító pozíciót. Elárulta többek közt azt is, hogy ha van lehetőség egy franchise irányító megszerzésére a drafton, akkor a Buccaneers lépni fog. Illetve, hogy négy irányítót szeretne keretében tudni, mielőtt elkezdődik az edzőtábor.

Már boncolgattuk a lehetőségeket. És három új opcióval is bővültünk ami a pozíció frissítését illeti. Ian Rapoport szerint, a Bucs például erősen érdeklődik Josh McCown iránt. Ő ugye tavaly a chicago-i Medvéknél játszott. Ahol Cutler kidőlése után, öt mérkőzésen is kezdő játékos lehetett. De egyáltalán nem vallott szégyent, sőt! Marc Trestman, irányítóguru vezérletével, 66,5%-os hatékonyságot, és 8,2 yardot hozott össze kísérletenként. 13 TD és mindösszesen csak 1 interception, öt mérkőzésen.

A Bears teljes egészében elkötelezte magát idén Jay Cutler mellett. Tette mindezt ráadásul egy hosszú távú szerződéssel. Így McCown nem igazán rúghat labdába jó darabig, ezért könnyen előfordulhat, hogy engedik majd elmenni. És ahogy Lovie Smith elmondta, szeretné mélyíteni a keretet, ami a quarterback-eket illeti. Valamint egészséges versenyhelyzetet teremteni az edzőtáborban. McCown pedig jó választás lehet, mint veterán játékos, aki illeszkedik a Buccaneers támadóegységébe.

Rossz nyelvek szerint, a tavalyi teljesítménye mindösszesen a szerencsének, és a könnyű sorsolásnak tudható be. McCown testvére azonban megvédte bátyját, szerinte ez egyáltalán nem így van. Testvére ugyanis karrierjét szerette volna menteni, és bebizonyítani, hogy ő valójában többre képes, mint a kispad melegítése. És bárhol megállná a helyét kezdő játékosként is.

Korábban már szóba jött Michael Vick is, mint lehetőség a Buccaneers számára. És kétségkívül ő az egyik legismertebb szabadügynökké váló irányító az idei holtszezonban. Azonban Ian Rapoport szerint Vick nem reális lehetőség a Bucs-nak. Vick következetlen, és strukturálatlan játéka nem igazán illik Jeff Tedford, támadókoordinátor rendszerébe.

Mindeközben persze nagyban zajlik a combine, ahol jelen vannak a játékosmegfigyelők is. És bár sok jelentősége nincsen, hogy a csapatok kikkel találkoznak. Hisz egyszerűen megvezetés is lehet, a hozzánk közel draftolók számára. Egyáltalán nem ritka ugyanis, hogy adott csapat elhiteti érdeklődik valaki iránt, változtatásra kényszerítve ezzel mások draftolási sorrendjét esetleg. Csodálatos egy játék ez, ahol rengeteg trükközési lehetőség áll a csapatok számára már a holtszezonban is. Ezért is szokták mondani, hogy az NFL szezonja márciusban kezdődik.

A draft apropóján már kétszer is találkozott csapatunk képviselete, az irányító Jimmy Garoppolo-val, ha lehet hinni a pletykáknak. Egyszer a “Shrine Game” keretében, és egyszer a combine során. Mint ahogy a tegnapi napon Johnny Manziel is sorra került, és leültek vele beszélni játékosmegfigyelőink. Ebből messzemenő következtetéseket kár lenne levonni. Hiszen minden bizonnyal az idei draft osztály első 10 irányítóját bizonyosan meg fogják keresni. Azonban az egyre tisztábban látszik, hogy Lovie Smith nem feltétlenül Mike Glennonnal képzeli a jövőt. És egyre reálisabbnak tűnik a lehetősége, hogy irányítót hozzunk el első körös választási lehetőségünkkel, az idei draftról.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com