Jimmy Graham is taget kapott

A New Orleans Saints bejelentette, hogy franchise taget adott Jimmy Graham-nek. A tight end nem-exkluzív taget kapott aminek értelmében más csapattal is tárgyalhat az offseasonban. Ha nem sikerül egyezségre jutniuk a hosszútávú szerződést illetően és Graham nem írja alá a Saints által felkínált szerződést hanem elfogadja egy másik csapat ajánlatát akkor az új csapatának két elsőkörös Draft picket kell adni a tight endért.

Graham esetében jelenleg nem tudják meghatározni, hogy mennyit keresne a következő szezonban a franchise tag értelmében mert vita van a posztját illetően. Pár hete vitatkoznak, hogy Graham tulajdonképpen tight end vagy receiver.

Felépítését és hivatalos posztját tekintve egyértelműen tight endről beszélünk azonban a Saints támadófelállásának többségében elkapóként áll fel Graham. Ez távolról sem mindegy hiszen egy receiver tagje 12.312 millió dollárról míg egy tight endé 7.035 millió dollárról szól.

Graham nem-exkluzív tagje még annyiban is különbözik, hogy ebben az esetben az előző szezon 5 legjobban kereső tight end fizetésének átlaga határozza meg az összeget míg exkluzív tagnél a következő szezon 5 legjobban kereső tight end fizetésének átlagával kell kalkulálni. Ezt az összeget az RFA időszak végén, a Draft előtt pár nappal határozzák meg.

(nfl.com, Fotó: footballfodder.com, zimbio.com)