Josh McCown is a Buccaneersnél folytatja

A Tampa Bay Buccaneers a piac első napján szerződtette a Chicago Bears tartalékirányítóját Josh McCown-t. Az irányító kétéves szerződése egy 10 millió dolláros kontraktust takar. A játékos kedd este érkezett tárgyalásokat folytatni a tampa-i öbölbe, Lovie Smith és legénysége azonban nem engedte őt el innen, míg nyélbe nem ütötték az üzletet.

Jelen állás szerint pedig úgy néz ki, hogy Josh McCown tavaly a Medvéknél mutatott produkciója után, Mike Glennon kezdő pozíciója bizony veszélybe került. A két irányító máris versenyezhet egymással az edzőtáborban. De bárhogy alakuljon is, az öreg róka érkezése minden bizonnyal jót tesz majd az ifjú titánnak, ha mást nem is, de pár trükköt elleshet az “öregtől”. 

McCown csak a második számú irányító volt Chicago-ban, azonban Cutler sérülését követően, öt mérkőzésen kezdő játékos lehetett, és valami elképesztő statisztikákat produkált azon az öt mérkőzésen. 66,5%-os hatékonysággal értek célba passzai, 1829 yardot passzolt, és adott 13 TD passzt is, mindemellett pedig csak egy interceptiont dobott. Vezetésével a támadóegység ezen az öt meccsen 8,2 yardot haladt előre átlagosan, játék hívásonként. Ez kiváló teljesítmény! Tavaly azonban segítette őt egy kiváló QB edző, remek elkapók, és a rossz nyelvek szerint “könnyű ellenfelek”.

Sokak szerint a játékossal kötött évi 5 millió dolláros összeg nem igazán hat ösztönzőleg egy kezdő szintű irányítóra. Véleményem szerint azonban McCown nem is annyira a pénzt, mint elsősorban a kezdő pozíciót kereste egy csapatnál. És ha képbe helyezi magát, akkor Tampa Bay-ben meg is találhatja. 

Mindezen felül a játékos pedig teljes egészében beleillik új támadókoordinátorunk, Jeff Tedford rendszerébe, persze ez nem azt jelenti, hogy automatikusan kezdő játékos is válhat belőle. Greg Cosell a philadelphiaeagles.com-on például azt nyilatkozta McCown-ról, hogy az irányítóval nagyon vigyázni kell! Ugyanis ő szinte végig Marc Trestman rendszerében játszott Chicago-ban, ahol egy nagyon pontos, jól szervezett, és összehangolt munkát végeztek. És soha nem dolgozott más edző keze alatt, másik rendszerben. Trestman pedig kifejezetten nagy QB mágus hírében áll. Azonban sokak szerint a Medvéknél használt rendszer nagyon hasonló Jeff Tedford támadókoordinátoréhoz, ezért többen hiszik, hogy nálunk sikeres lehet az irányító. 

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com