Hosszabbított vezetőedzőjével a Seahawks

A Seattle Seahawks tegnap bejelentette, hogy két évvel meghosszabbította Pete Carroll szerződését. A Super Bowl győztes vezetőedző most lép 2010-ben aláírt ötéves, 35 millió dolláros szerződésének utolsó évében és az új kontraktus értelmében 2016 lesz a címvédő vezetőedzője. A szerződés anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra de egyes hírek szerint a három legjobban fizetett edző közé csatlakozik Carroll.

"Visszanézve arra amikor az egész elindult Mr. Allen (Seahawks tulajdonosa) belénk fektetett bizalma volt az ami igazán esélyt adott nekünk. Nagyon izgalmas, nagyon szórakoztató és nagyon izgatott vagyok, hogy itt lehetek." - nyilatkozta Carroll az NFL Total Access-nek adott interjújában.

Carroll a general manager John Schneider-el együtt pár év alatt teljesen átalakították a franchiset. 2010-ben egyszerre érkeztek a Seahawks-hoz és rögtön az első évükben bejutottak a rájátszásba. 7-9-es mérleggel zárták az alapszakaszt amivel a liga történetének egyetlen csapataként negatív mérleggel jutottak be a playoffba ahol a Wild Card körben még legyőzték a New Orleans Saints csapatát is.

A második évben szintén 7-9-es mérleggel zárták az alapszakaszt de ez akkor már nem ért playoff részvételt. Egy évvel később jött el az igazi fordulat amikor összeállt a ligaelit védelmük és a Draft harmadik körében kiválasztották Russell Wilson-t. 11-5-ös alapszakaszt követően még legyőzték a Washington Redskins-t de a főcsoport elődöntőben az Atlanta Falcons már megállította Őket.

A tavalyi offseasonban a Jacksonville Jaguars csapatához távozott a defensive koordinátor Gus Bradley de a védelmet nem zavarta össze az edzőváltás és még jobban teljesítettek mint egy évvel korábban. 13-3-as alapszakasz után meg sem álltak a döntőig ahol 43-8-ra legyőzték a Denver Broncos csapatát és ezzel megszerezték a franchise első Super Bowl győzelmét.

(nfl.com, Fotó: reuters.com, zimbio.com)