A Buccaneers is aláírt az elsőkörös választottjával

A Tampa Bay Buccaneers tegnap aláírt idei Draft első körében kiválasztott játékosával Mike Evans-el. A hetedik helyen kiválasztott wide receiver négyéves, 14.6 millió dolláros újonc szerződést kapott a csapatától amely 8.96 millió dollár aláírási bónuszt tartalmaz.

Evans 1993. augusztus. 21-én született Galveston városában Texas-ban. A Ball High School tagjaként a foci mellett kosarazott is. Mindössze a középiskola utolsó évében ismerkedett meg előbbivel, ekkor 26 elkapást, 750 yardot és 7 TD-t jegyzett. Az Aggies-nél kötött ki.

Első egyetemi évében redshirtöt kapott, majd újoncként Manziellel együtt berobbant a ligába. 82 elkapást, 1105 yardot (mindkettő iskolai rekord) és 5 TD-t ért el. Teljesítménye elismeréseként Freshman All-SEC csapatba választották. Sophomore évére tovább javult, ekkor 69 elkapás mellett 1394 yardig és 12 touchdownig jutott. All-SEC első csapatba került és Biletnikoff Award döntős volt, tehát az NCAA top elkapói között jegyezték.

Erősségek: fizikális elkapó, aki kihasználja erejét és méretét, hogy megverje a védőket. NFL kész teste van, át tudja küzdeni magát a press coverage-en, el tud szakadni a védőtől. Jó testkontroll és "ragadó" kezek jellemzik, melyek segítségével a nagy elkapásokat is véghez tudja vinni. Jó egyensúlyérzék, tudja merre repül a labda és remek szem-kézkoordináció jellemzi. Szó szerint kimagasló red zone célpont. Nehéz feladat elé állítja a cornerbackeket mikor szerelni próbálják, kezdeményezi a kontaktot és védővel a nyakán is hasznos yardokat tud szerezni. Ugyan nem rendelkezik elit robbanékonysággal, de így is jól gyorsul és sebessége is megtévesztő. Veszélyes mély célpont.

Gyengeségek: nem mutat kellő gyorsaságot a snap pillanatában, hogy rögtön küzdelemre késztesse a védőt. Túlságosan a méretére és fizikai képességére támaszkodik, rendszeresen nem tud elszakadni emberétől. Egyetemi szinten dominálta a kisebb cornerbackeket, de az NFL-ben ez nem biztos, hogy így lesz. Mindössze 2010 óta futballozik.

(nfl.com, Fotó: tampabay.com)