Akiknek hajtaniuk kell idén a Giantsnél

A New York Giants egy alapos átalakulás közepén van, hiszen a jelenlegi szabadügynök piacon a szokásosnál agresszívebb viselkedést láthattunk és egy év múlva is számos olyan játékosunk lesz akik kontraktusuk végére érnek. Az összes ilyen játékosról most nem esik szó, de jöjjenek az ismertebb nevek.

Antrel Rolle egy éve váratlanul jól szerepelt, a liga egyik legjobb safety-je volt (korábban ezt a szintet azért nem hozta) és így kitöltheti jelenlegi szerződését. Ne feledjük egy esetleges cut esetén 7 millió dollárt lehetett volna spórolni rajta. 31 éves, tehát évi 8-10 millió dollárra már nem számíthat, de ha 2014-ben is jól szerepel, akkor is jó pénzért további 2 vagy 3 évre a ligában maradhat.

Ellenben Chris Snee valószínűleg utolsó profi évére készül. Az elmúlt két évben többször is műtötték, de a bizalom továbbra is él az irányába és ő az elsődleges opció a jobb oldai guard posztján. Történjen akármi, utódját el kell kezdeni keresni.

Jason Pierre-Paul esete igencsak kérdéses. Jól mutatkozott be a ligában, majd második évében bekövetkezett az áttörés is és számos nagy játék mellett 16,5 sackkel zárt. Ezt azóta sem tudta megismételni, 2012-ben nem tudott ilyen gyakran odaérni az irányítóhoz, de a futás megállításából alaposan kivette a részét. Gyengébb játékának oka hátfájdalmai voltak, ő pedig a műtét mellett döntött, ami rányomta a bélyegét tavalyi teljesítményére. Játszani nem felejtett el, de fizikálisan (és fejben?) közel sem volt a topon. Az előttünk álló szezon döntő lesz, ha újra dominánssá tud válni, akkor megtartása nem lesz kérdés, de valószínűleg a pénztárcát is ki kell nyitni érte.

Walter Thurmond remekelt a Seahawks secondary-ben és az önbizalmát is magával hozta, hiszen elmondta, hogy a legjobb slot cornerbacknek tartja magát a ligában. Ez azért alapos túlzás, hiába szerepelt jól tavaly még további bizonyításra lesz szüksége. Maradása kétséges lehet, hiszen Prince Amukamarát is meg kell fizetni, 3 ilyen kaliberű CB pedig nem biztos, hogy befér a fizetési sapka alá.

Stevie Brown ACL szakadásból tér vissza és rögtön a kezdőcsapatban lesz rá szükség, hiszen Will Hill újabb eltiltását nem tolerálta már a vezetőség. Legfőbb erejét pickjei adták, ha megmarad playmaker képessége és egészséges marad, akkor az egyik safety poszt évekre megoldott lehet.

Ne feledkezzünk el Jacquian Willams-ről és Spencer Paysingerről sem. Utóbbi a kezdő WLB, Williams pedig sebességével és cover képességeivel emelkedik ki. Egyikük sem klasszis, de korrekt színvonalon képesek játszani.

Ugyan a draft első körében Odell Beckham Jr. lett a választott, de nem szükséges túl korán a kezdőcsapatba rakni. Jerrel Jernigan tavaly év végén szép játékokat mutatott be és azt nyilatkozta, hogy az idei OTA-k során végre komfortosan érzi magát az NFL-ben is. Mario Manningham San francisco-i kiruccanása nem lett sikersztori, újabb Super Bowl gyűrűt nem tudott nyerni, ráadásul súlyos sérülést is szenvedett. Az összhang megvan közte és Manning között, ha pedig felépül átveheti a Chicago-ban sajnos megsérült Domenik Hixon szerepét. Egy évre írt csak alá, vajon képes kiharcolni magának egy újabb jó szerződést?

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Kép: giantsgab.com

Címkék: newyorkgiants